Haberler

Yardımlaşma Derneğinin Fatura İsyanı

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde Faaliyet Gösteren ve Yeni Taşındıkları İrtibat Bürosuna 2006 Yılından Kalma Elektrik Borçları Gelen Körfez Feneri Yardımlaşma Derneği Yetkilileri, Uludağ Elektrik Dağıtım A.ş. Hakkında Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu.

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde faaliyet gösteren ve yeni taşındıkları irtibat bürosuna 2006 yılından kalma elektrik borçları gelen Körfez Feneri Yardımlaşma Derneği yetkilileri, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bir ay evvel ilçenin Hacı Tuğrul Mahallesi Denizer Pasajı 62 numarada bir irtibat bürosu açtıklarını belirten Körfez Feneri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Erol, "Biz bu büroya girerken büronun elektrik aboneliği kapatılmıştı. Biz açtırmak için Uedaş'a başvuru yaptık ve tüm borçların fazlasıyla ödendiğini, hiçbir borcun bulunmadığını beyan ettiler. Üzerinden bir ay geçti ve derneğimize bir fatura geldi. Fatura ayrıntısında bir aylık zaman diliminde harcadığımız 7 kilovat belirtilmiş. Bu rakam doğrudur, bu kadar harcanmıştır. Fakat ek tüketim diye belirtilen 136 kilovatlık harcamayı biz yapmadık. Uedaş yetkilileri bu harcamanın 2006 yılında yapıldığını söylüyor ve bizim ödememizi istiyor. Durumu izah etmeye çalıştığımız yetkili ise, uygun olmayan üsluplar kullanarak, paranın ödenmemesi durumunda parayı kendi cebinden ödeyeceğini söyledi" dedi.

Kendilerine yapılan haksızlığın başka insanlara da yapılmamasını isteyerek emsal teşkil etmesi için durumu adli makamlara aktaracaklarını belirten Erol, "Bizim mağduriyetimiz küçük bir rakamla sınırlı. Biz bu olayı büyüterek gündem oluşturma peşinde falan değiliz. Fakat başka insanların da aynı duruma düşüp mağdur olmalarını istemiyoruz. Anlattığım haksızlıkla ilgilenecek bir denetim mekanizmasının olmadığını,, yetkililerin sorumsuzluğunu, halka hak etmedikleri biçimde hitap edildiğini gördük. Biz bir hayır kuruluşuyuz. Görevimiz ihtiyaç sahiplerinin dertlerine derman olmak. Başımıza gelen bu duruma sessiz kalmamanın halk adına yararlı olacağını düşündük. İnşallah bizim düştüğümüz durumlara başkaları düşmez. Ben hakkımızı adli makamlarda sonuna kadar arayacağım. Burada rakam önemli değil, önemli olan haksızlık yapılmasıdır. Haksızlığa uğradığını sezen her kimse hakkını aramak için yetkililerle görüşmekten korkmasın. Yapılan bir yanlışlık ya da haksızlık karşısında boyun eğildikçe, hatalar kabullenildikçe aynı hatalar ve yanlışlar giderek artar. Ama her vatandaş hakkını aramasını bilir, gerekli yerlere şikayetlerini yaparsa, çalışmayan denetim mekanizmaları da çalışmaya başlar" diye konuştu.

07.02.2008 17:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title