Haberler

Yardım Tırlarına Şehitlerin Adı Verildi

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardım konvoyundaki 2 tıra terörle mücadelede şehit düşen Afşinli askerler Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe ile Jandarma Er Ömer Erüstün'ün adı verildi.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardım konvoyundaki 2 tıra terörle mücadelede şehit düşen Afşinli askerler Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe ile Jandarma Er Ömer Erüstün'ün adı verildi.

Afşin Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimleriyle 86 okuldan toplanan yardımların gönderilmesi dolayısıyla ilçe meydanında tören düzenlendi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Afşin Temsilcisi Cuma Setirek, törende yaptığı konuşmada, Afşinli vatandaşların Bayırbucak Türkmenlerine yardım etmek için seferber olduğunu söyledi.

Bu yardımlarla ilçeden 10 tır malzemenin Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmiş olacağını aktaran Setirek, "Yardım tırlarının içerisinde un, giyim ve gıda malzemeleri bulunuyor. Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarına göre gıda kolilerimizi hazırladık. Okullarımızdan, mahallelerimizden ve vatandaşlarımızdan gelen yardımlarla hazırlanan gıda paketlerimizi Türkmen kardeşlerimize ulaştıracağız" dedi.

Yardım tırlarına şehitlerin ismi verildi

Setirek, yardım tırlarına, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe, Şehit Jandarma Er Ömer Erüstün ile Hayrat İnsani Yardım Vakfı Afşin Onursal Başkanı merhum Süleyman Sami Dikici, Eshab-ı Kehf ve Afşin adlarını verdiklerini söyledi.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşların katıldığı törende yardım malzemeleri, İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım'ın yaptığı duanın ardından 5 tırla Suriye sınırına gönderildi.

Bu arada, Elbistan ilçesinden de 5 tır dolusu gıda ve giyim malzemesi Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Şehit Piyade Er Rahmi Koldan Parkı'nda düzenlenen törende tırlar dualarla Bayırbucak'a gönderildi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title