Haberler

Yardım Eli, Skolyoz Hastası Genci Sağlığına Kavuşturdu

Yardım eli, skolyoz hastası genci sağlığına kavuşturdu

Omurga eğriliği hastası genç için seferber olan Kütahyalı hayırseverler, ameliyat için gerekli olan 60 bin TL'yi kısa sürede temin etti

Aziz, basketbol oynayacağı, rahatlıkla gezip dolaşabileceği günü bekliyor

Başarılı bir ameliyat geçiren 16 yaşındaki Çavdır ;

"İlk defa dik durdum, boyum uzamış ve aynaya bakınca 'bu ben miyim?' diye kendime sordum"

KÜTAHYA - Kütahya'da skolyoz (omurga eğriliği) hastası olan Aziz Selahattin Çavdır, vatandaşların sosyal medyadan başlattığı yardım ile ameliyat oldu ve sağlığına kavuştu.

Sosyal medyadan destek çağrısında bulunulması üzerine çok kısa bir sürede Kütahyalı hayırseverlerin bağışladığı 60 bin TL'lik yardım ile Kütahya Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan 16 yaşındaki Aziz Selahattin Çavdır'ın ameliyat olması için çalışmalara başlanmıştı. Skolyoz hastalığı ile ilgili ameliyatı yapan alanındaki en iyi doktorlardan birisi olan Prof. Dr. Ahmet Alanay ile görüşerek 90 bin TL'lik ameliyat parası 60 TL'ye indirilmiş ve kontrolleri yapılan Aziz Selahattin Çavdır ameliyat oldu.

Aziz, basketbol oynayacağı, rahatlıkla gezip dolaşabileceği günü bekliyor.

Aziz Selahattin Çavdır, ameliyat öncesi ve ameliyata giden süreci anlatarak "Bana yardım eden herkese teşekkür ederim" dedi. Çavdır, "Ameliyata girmeden önce çok mutluydum, çünkü güvendiğin bir hekime Prof. Dr. Ahmet Alanay'a ameliyat olacaktım. Ameliyattan çıktıktan sonra herkese ilk sözüm 'benim omurgam sizin omurganızdan düzgün mü?' oldu. İlk defa dik durdum, boyum uzamış ve aynaya bakınca 'bu ben miyim?' diye kendime sordum. Çünkü boyum çok uzamış. Ameliyattan sonra dik durmaya başladım özgüvenim yerime geldi. Ancak her şeyi zaman gösterecek ve sonra ben de arkadaşlarım ile beraber olacağım. Ben de spor yapabileceğim" şeklinde konuştu.

Çavdar, aylarca kullandığı korseyi de çöpe attı.

Anne Melek Çavdır ise, Kütahya halkına teşekkür etti. Mutlu olduğunu ifade eden anne Melek Çavdır "Ameliyat öncesi çok korktum, büyük bir ameliyattı. 11 saat süren ameliyatta endişe ve korku vardı artık yavaş yavaş hüznüm mutluluğa dönüştü. Ameliyattan 2 gün sonra onu ayakta gördüm. Hep o benim koluma giriyordu artık ben azizin koluna girerek yürüyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kütahya Çavdır Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title