Haberler

Yaratıcı Eğitimciden Bir Buluş Daha

Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesi'nde Matematik Öğretim Teknikleri üzerine verdiği konferanslarla ve 300 yıldır çözülemeyen matematik problemini çözmesi ile gündem yaratan eğitimci Hakan Alabalık, bu kez de "Geometri Plus" adını verdiği buluşunu eğitim dünyasının hizmetine sundu. Geometrinin temelini oluşturan 20 teoremin ispatını Geometri Plus ile oluşturulabilecek yüzlerce şekille öğrencilerin öğrenmesinin çok daha kolay hale geleceğini dile getiren Alabalık, "Tüm amacımız matematik eğitiminindeki temel bir yanlışı ortadan kaldırmak. Ülkemizde matematik eğitimi sadece soyut kavramlar üzerinden veriliyor. Oysa gelişmiş ülkelerde matematik somut kavramlardan soyuta geçilerek öğretiliyor ve yüksek oranda başarı sağlanıyor. Biz de yaptığımız çalışmalarla bu yönde yeni teknikler geliştirerek matematik eğitiminde yeni bir sayfa açmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili'nden 'Geometri Plus'a destek

Alabalık, Geometri Plus'ın önümüzdeki yıl İzmir'deki özel okulların yaklaşık yüzde 30'unda geometri müfredatına destek materyal olarak kullanılacağına dikkat çekerek aynı zamanda ilk çıkış noktası Almanya Berlin olmak üzere diğer dünya ülkelerinde de kullanılması için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Almanya Yeşiller Partisi Eğitimi Politikaları Sorumlusu Türk Milletvekili Özcan Mutlu'nun Geometri Plus'ın öncelikle Almanya'da yaşayan Türk çocuklarından başlayıp tüm dünyaya eğitim destek materyali olarak sunulması için çalışmalar yaptığına değindi.

Yeni bir eğitim porejesi de yolda

Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Üstün Zekalılar Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Burak Karabey ile yürüttükleri ortak bir projeyi de yakın zamanda hayata geçirecekleri bilgisini veren Alabalık, "Bu proje ile üstün zekalı çocuklarda yaratıcılık, inovasyon, girişimcilik gibi uygulamalara yönelik becerilerin geliştirilmesini sağlayan programların normal gelişim gösteren çocuklarda da uygulanmasını hedefliyoruz. Başarılı olmak için dahi olmak bir şart değil. Önemli olan öğrencilerin sağ beyin ve sol beyinlerini aynı anda ve üst düzeyde kullanma becerilerini sağlamak; öğrencileri ezberden kurtarmak. Tüm çalışmalar sayesinde 21.yüzyıla uygun eğitim modelleri ile çocuklarımızın gelişimini daha üst seviyelere taşımayı amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Halil Özcan Almanya Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title