Haberler

Yaralı Tavşana İlk Müdahale Sağlık Ocağında Yapıldı

Yaralı tavşana ilk müdahale sağlık ocağında yapıldıGAZİANTEP - Gaziantep'te karayolunda yaralı halde bulunan tavşan en yakın sağlık ocağına götürüldü.

Yaralı tavşana ilk müdahale sağlık ocağında yapıldı

GAZİANTEP - Gaziantep'te karayolunda yaralı halde bulunan tavşan en yakın sağlık ocağına götürüldü. Tavşana, burada görev yapan aile hekimi ve sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalesi yapıldı.

Gaziantep Şanlıurfa karayolunda yaralı halde bulunun bir tavşan ismi bilinmeyen bir vatandaş tarafından Gaziantep'teki Vatan Mahallesinde bulunan 5 Nolu Sağlık ocağına götürüldü. Bura sağlık görevlilerine teslim edilen tavşan ilk müdahale, sağlık ocağında görev yapan Aile Hekimi Dr. Selim Özyazgan tarafından yapıldı. Tavşanın pansuman ve beslenmesi ise tıp sekreteri Sümeyye Özoğlu tarafından gerçekleştirildi. Sağlık ocağı personeli tarafından "sezai" ismi konulan tavşan, ilk tedavisinin ardından hayvan hastanesine gönderildi. Yaralı tavşana ilk müdahaleyi yapan Aile Hekimi Selim Özyazgan, önce yaralı hayvanı görünce şaşırdığını fakat onun da canlı olması nedeniyle müdahale ettiğini belirterek, "Tedavi esnasında onun hayvan olduğu hiç aklıma gelmedi. Çünkü o da bir can taşıyor. Bizlerin yaşam hakları kadar onların da bu dünyada yaşam hakları var. Bu nedenle gereken müdahaleyi yaptık" dedi.

Öte yandan hayati tehlikesi süren tavşanın derisinde yırtık ve ayağında kırık tespit edildi. Hayvana karayolunda araç çarptığı tahmin ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Şanlıurfa Gaziantep 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title