Haberler

Yaralı Sürücünün Yardımına Vatandaşlar Koştu

Ataşehir TEM Bağlantı yolunda meydana gelen trafik kazasında yaralanan sürücüye ilk müdahaleyi yoldan geçen vatandaşlar yaptı.

Kaza, saat 12.00 sıralarında TEM Bağlantı yolu Çamlıca gişeleri istikametinde meydana geldi. İddiaya göre 41 UN 334 plakalı kamyonuyla Çamlıca gişeleri istikametinde seyir halinde olan Şahin Ergin, aracının arızalanması üzerine emniyet şeridine çekerek durdu. Ergin, henüz kamyondan inmeden, aynı istikamette seyir halinde bulunan Yaşar Şener Atlı yönetimindeki 34 FG 6786 plakalı panelvan kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle başını vuran Atlı, ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar, durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yoğun şekilde kan kaybeden Atlı’ya ilk müdahaleyi özel bir şirkette yönetici olduğu öğrenilen Mustafa Altunsoy isimli vatandaş yaptı. Yoldan geçen bir otomobilden alınan sargı beziyle yaralıya tampon yapan Altunsoy, sağlık ekipleri gelene kadar Atlı’nın başında bekledi. Bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, Atlı’ya ilk müdahaleyi yaptı. Panelvanın arka camını kırarak içeri giren vatandaşlar da sağlık ekiplerine yardım etti. Sedyeye konulan Atlı, ambulansla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan, Atlı’ya ilk müdahaleyi yapan Mustafa Altunsoy, yaklaşık yarım saat ambulans beklediklerini ifade ederek “İkinci şeritten geliyordu. Sonra birden duran kamyonun altına girdi. Sağa par edeceğini zannettim ama kamyonun altına girdi. Hiç fren yapmadan kaza yaptı. Muhtemelen uyuyordu” şeklinde konuştu. Kaza nedeniyle TEM bağlantı yolunda oluşan trafik, araçların olay yerinden kaldırılmasının ardından normale döndü.

HAKKI ÖZ - METİN BAŞAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çamlıca Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Abdullah Çokbilenhamidim85@gmail.com:

bu kazada oradaydım sağlık ekibi kazadan 45 dakika sonra olay yerine geldi başından yaralanan adama ilk yardımı yapabilmek için trafikten geçen bir araçtan ben kendim ilk yardım sağlık seti aldım ve müdahaleyi o şekilde yaptık.. biraz daha geç kalınsaydı kazayı yapan adam ölebilirdi Allah korusun !

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title