Haberler

Yaralı Kediler "Künefe" ve "Spartaküs" Hayata Döndürüldü

Bursa'da, araçların çarpması sonucu ağır yaralanan iki kedi, hayvansever vatandaşlar tarafından Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne getirildi 3 parmağı kopan Künefe'ye, diğer ayağından alınan parmak kemikleri takılarak bacağının kesilmesi engellendi Beyin travması geçiren ve ayağı kırılan Spartaküs ise ameliyat edildikten sonra özel ısıtmalı bakım ünitesinde ilaç tedavisi görmeye başladı.

HARUN KAYMAZ - Bursa'da, araçların çarpması nedeniyle yaralanan ve "Künefe" ile "Spartaküs" isimleri verilen iki kediye, Nilüfer Belediyesine ait merkezde özel bakım uygulanıyor. Kısa sürede büyük iyileşme görülen kedilerin birkaç hafta içinde yeniden yürümeye başlaması bekleniyor.

Araçların çarpmasından sonra ağır yaralanan kediler, hayvansever vatandaşlar tarafından Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne getirildi.

"Künefe" ile "Spartaküs" adları verilen kedilere özel bakım uygulanmaya başlandı.

Görevliler tarafından 3 parmağının koptuğu belirlenen Künefe'ye, diğer ayağından alınan parmak kemikleri takılarak bacağının kesilmesi önlendi. Beyin travması geçiren ve ayağı kırılan Spartaküs ise ameliyat edildikten sonra özel ısıtmalı bakım ünitesinde ilaç tedavisi görüyor.

Merkezde görevli Veteriner Hekim Ayşe Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Künefe'nin durumunun çok kötü olduğunu söyledi.

Bu hayvanın, geçirdiği kazada parmaklarından 3'ünün koptuğunu, birinin kangren olduğunu belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

"Yaptığımız incelemede, deri bütünlüğünün bozulmadığını ve sadece enfeksiyon kaptığını gördük. Bunun üzerine bacağının kesilmesini önlemek için diğer arka ayakta bulunan parmağından kemik alarak kopuk olan iki parmağın içine yerleştirdik. Kangren olan parmağı kesmek zorunda kaldık. İşlem çok başarılı oldu. Şu an için doku kaybı yok. En azından bacağını kurtardık. Adını da 'Künefe' yoktuk. Agresif bir kedi, yavaş yavaş sosyalleşecek. Birkaç hafta içinde de yürüyebilecek."

Yazıcı, güçlü olduğu için Spartaküs adını verdikleri diğer kedinin, kafa travması ve iç kanamasının bulunduğunu, ayrıca bacağının kırık olduğunu anlattı.

Merkeze getirildiğinde bu hayvanın telef olacağını düşündüklerini dile getiren Yazıcı, "Gözleri ana küresinden çıkmıştı. Gözünü kaybetmek üzereydik. Hemen ameliyata aldık" dedi.

Ameliyatın ardından bir hafta geçtiğini ve durumunun iyi olduğunu bildiren Yazıcı, kırık olan bacağı için birkaç gün sonra yeniden ameliyata alacaklarını ve iki haftada ayağa kalkmasını beklediklerini sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title