Haberler

Yaralı Akbaba Yeni Yuvasında

Bir Gözünün Kör, Boynunun da Kırık Olduğu Belirlenen Yaralı Kızıl Akbaba, Artık Yeni Yaşamını Sürdüreceği Gaziantep Hayvanat Bahçesine Getirildi.

Hakkari'de avcılar tarafından silahla vurulan ve getirildiği Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde bir gözünün kör, boynunun da kırık olduğu belirlenen yaralı kızıl Akbaba, artık yeni yaşamını sürdüreceği Gaziantep Hayvanat Bahçesine getirildi. Hakkari'de dağlık alanda kafasından silahla yaralanan kızıl akbaba önce Hakkari Tarım İl Müdürlüğü'ne getirildi, ardından Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne gönderildi.

Kafasına aldığı kurşun yarası nedeniyle bir gözü kör ve boynunun da kırık olduğu belirlenen kızıl Akbaba, Van Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından tahta bir kafese konularak 10 saat süren yolculuk sonrası Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirildi. Gaziantep Hayvanat Bahçesi görevlileri, getirilen Akbaba'yı kafesine taşıyarak içeriye bıraktı.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Yazıcı, hayvan leşlerini yiyerek beslenen ve doğaya hastalık yayılmasını önleyen kızıl akbabaların neslinin tükenmek üzere olduğuna dikkat çekti. Yaralı akbabanın iyileşse bile artık doğaya bırakılmayacağını, burada tedaviyle yaşatılacağını anlatan Yazıcı, "Yaralı akbaba bize geldiğinde sol gözü kör ve boynunda hafif kırıklık vardı. Akbabanın tedavisini yapacağız ve geri kalan hayatını burada en iyi şekilde devam ettirebilmesi için tüm önlemlerimizi ve tedbirlerimizi alacağız. Şu anda karantina bölümümüzde tedavisi sürüyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title