Haberler

Yaptığım Sadece Rol!

OYNADIĞI DİZİDE 'MURO' ADINDA BİR TERÖRİSTİ CANLANDIRAN MUSTAFA ÜSTÜNDAĞ, HAYRANLARININ KENDİSİNDEN ETKİLENİP, TERÖR ÖRGÜTLERİNE SEMPATİ DUYMASININ İMKANSIZ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR: AKILLI BİRİ BUNU YAPMAZ..

'Maalesef en kutsal devrim ilkelerle değil, para ile gerçekleştiriliyor' ve 'Bu don ne böyle; masmavi. Bundan sonra kimse burjuva donu giymeyecek' gibi ilginç replikleriyle dikkat çeken 'Muro' karakterini canlandıran Mustafa Üstündağ, son dönemin en çok konuşulan oyuncularından biri... Dizide bir terör örgütü üyesini canlandırsa da, halk ona bayılıyor. Oyunculuğa Adana'da babasının çalıştığı Anadolu Cam Sanayi Fabrikası'nın işçilerinin kurduğu amatör tiyatroda başlayan Üstündağ, gördüğü yoğun ilginin kendisini çok mutlu ettiğini söylüyor...

* Dizi ekibine nasıl dahil oldunuz?

-Ben, Müjdat Gezen Sanat Merkezi mezunuyum. Bugüne kadar 'Uy Başuma Gelenler', 'Aşka Sürgün', 'Yersiz Yurtsuz' gibi dizilerde, ufak tefek rollerde yer aldım. Hep popüler bir dizide oynamanın hayalini kurardım. Sonra bir gün 'Kurtlar Vadisi'nden aradılar ve ekibe dahil oldum. Beni neden seçtiklerini bilmiyorum. Herhalde role uygun gördüler.

* 'Muro'nun bu kadar çok sevilmesini neye bağlıyorsunuz?

-Dizide de söylediğim gibi; içimizdeki insan sevgisine. (Gülüyor) Sıcak geldi insanlara... Sempatik bir adam... Yaptığınız işin sevilmesi, yolda yürürken insanların size selam vermesi; gerçekten çok güzel bir duygu.

* 'Muro' iyi bir karakter değil; bir terör örgütünün üyesi. Nasıl oluyor da insanlar onu seviyor? Ters tepkiler almıyor musunuz? Sonuçta, Erol Taş'ın kötü adamı canlandırdığı için sokakta taşlandığı bir ülkede yaşıyoruz...

-Bu zamana kadar hiç kötü bir tepki almadım. Erol Taş döneminde farklı bir anlayış vardı. Seyirci ekrandaki oyuncuyu, gerçekten kötü adam sanıyordu. Televizyon kanallarının çoğalmasıyla her şey değişti. Artık televizyon karakterleriyle sokakta karşılaşabiliyor insanlar. Dolayısıyla; neyin ne olduğunu biliyorlar. Ben çocukluğumdan hatırlıyorum; sinemalarda film izlerken yuhalamalar oluyordu. Günümüzde bu kalmadı.

* Böyle diyorsunuz ama bir dönem 'Muro'nun çok sevilmesinin terör örgütlerine karşı sempati yaratabileceği, bu yüzden 'Muro'nun öldürüleceği konuşuldu. 'Muro'nun örgüte sırt çevirerek, normalde aleyhinde söylemlerde bulunduğu 'Polat'ın yanına sığınacağı da söylendi...

-Ben de bunları sizin gibi internetten takip ettim. Senaristler yazıyor, biz de oynuyoruz. Bir bölüm sonra ne olacağını, ben de bilmiyorum. Stoklu değiliz, çektiğimiz bölüm yayınlanıyor. Sokakta yanıma gelip de bana, 'Birader, sen niye böyle bir örgüte üyesin?' diyen kimse olmadı. Bu karakterler birer hayal ürünü. Dizinin başında da gerçek hayatla bir ilgisi olmadığı söyleniyor zaten. Aklı başında hangi insan 'Muro'dan dolayı bir terör örgütüne sempati duyabilir ki? Olur mu böyle bir şey? Bu, bir film, bir rol. Amerikan gangster filmlerini izlediğimiz zaman; o mafya adamlarına, sempatiyle mi bakıyoruz?

* Evet ama zaman zaman haberlerde suç işleyen insanların, bazı dizilerden esinlendiklerini söylediklerine şahit oluyoruz...

-Bunların gerçek olmadığını düşünüyorum. Bizim diziyle ilgili de böyle şeyler söylendi. Avukatlar araştırdı ve söylenenler asılsız çıktı.

* Sizin çocukken özendiğiniz bir televizyon ya da sinema kahramanı yok muydu?

-'Superman'e özenirdim. Hatta onun gibi uçmayı bile denedim. (Gülüyor) Ama biz 'Superman'in gerçekten uçtuğunu zannediyorduk. Oysa şimdiki çocuklar her şeyin farkında!

* Peki 'Muro' rolünün üzerinize yapışmasından korkuyor musunuz?

-Hayır. Daha önce eşcinseli de oynadım ama Allah'a şükür heteroseksüelim! Kendimi rolüme kaptırmam. Normal hayatta yapamayacağınız şeyleri, oyunculukta yapıyorsunuz. Bu; keyifli bir şey. Benim için 'Hamlet'i oynamak, tıpkı saklambaç oynamak gibi bir şey. Oyunculukta canlandırdığın rolün içine girip, eğleniyorsun. Zaten kendin eğlenmezsen, ortaya kesinlikle iyi bir şey çıkmaz. Ama bu oyunu fazla da büyütmemek lazım.

Günaydın

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title