Haberler

Yapılandırmada Son Gün 27 Ağustos

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 7143 sayılı vergi affı yapılandırma müracaatlarının 27 Ağustos Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılabileceğini hatırlatarak, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 7143 sayılı vergi affı yapılandırma müracaatlarının 27 Ağustos Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılabileceğini hatırlatarak, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Muş Belediye Başkanlığı, 7143 sayılı vergi affı yapılandırmasına yönelik müracaatları almaya devam ediyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, vergi affı kapsamında alınmaya başlanan müracaatlar için başvuruların Pazartesi günü sona ereceğini belirterek, borcu bulunan vatandaşların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini söyledi. 27 Ağustos Pazartesi günü mesai bitiminde müracaatların son bulacağını kaydeden Asya, vergi affından yararlanmak isteyen mükelleflerin bir an önce borçlarını yapılandırması gerektiğini ifade etti.

18 Mayıs tarihinde ve 30425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun' çerçevesinde su, emlak, çevre temizlik, kira, işgaliye, ilan ve reklam, eğlence vergi borçlarının yeniden yapılandırıldığını vurgulayan Başkan Asya, "Emlak, ilan ve reklam, kira, işgaliye, çevre ve temizlik vergisi, harçlar ve ücretler, katı atık toplama ve bertaraf ücreti, su ve atık su alacakları kapsamında belediyemize borcu olan vatandaşlarımız için yapılandırma fırsatı doğdu. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın Temmuz ayı sonuna kadar belediyemize başvurmaları gerekiyor. Vatandaşlarımız borçlarını peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeyebilecek" dedi.

Borcu bulunan vatandaşların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini dile getiren Başkan Asya, "31 Mart tarihinden önceki dönemlere ait vergi, ceza, resim ve harçların yapılandırılmasını içeren 7143 sayılı kanun çerçevesinde vergi ve borçlara ilişkin vergi cezası ve uygulanan gecikme zammı siliniyor. 31 Mart itibariyle gecikmiş borçlara Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında güncelleme yapılacak. Belediyeye borcu olan vatandaşlardan isteyenlerin peşin, isteyenin taksitli ödeme yapabileceği uygulama kapsamındaki peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan indirim yapılacak. Vatandaşlar yeniden yapılandırma kapsamında 6 ila 18 ay arasında değişen taksitlerle de ödeme yapabilecek. Peşin ya da taksitli ödeme tercihinin verilecek dilekçede vatandaş tarafından belirtilmesi gerekiyor. İlk taksit ödeme süresi 1 Ekim tarihi mesai saati bitiminde sona erecek. Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi halinde, kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek" ifadelerini kullandı.

Başkan Asya, açıklamasının sonunda vatandaşların ödemeleri belediye hizmet binalarındaki veznelere ve anlaşmalı bankalara yapabileceği gibi belediyenin web sayfasındaki e-belediye uygulamasından da yapabileceğini söyledi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Muş Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title