Haberler

Yapıcıoğlu: "Savaşın 70 Yıl Daha Sürmesi İçin Ellerinden Gelen Her Şeyi Yapacaklar"

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,"Öncelikli hedefimiz adaleti yeniden tesis etmektir.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,"Öncelikli hedefimiz adaleti yeniden tesis etmektir. O hedefimizden sapmadık. Biz gördüğümüz adaletsizlikler karşısında da susmayacağız." dedi.

Yapıcıoğlu, partisince bir otelde düzenlenen Şırnak İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Önce insan, öncelik adalet" şiarıyla yola çıktıklarını ve adaleti sürekli talep ettiklerini söyledi.

Pkk terör örgütünün Çözüm Sürecinin ardından çatışmaları şehir merkezlerine taşıdığını anımsatan Zekeriya Yapıcıoğlu, PKK'lı teröristlerin "özerklik" adı altında şehirlerde çukur kazarak, bombalı saldırılar gerçekleştirdiğini vurguladı.

Yapıcoğlu, Suriye'deki iç savaşa dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Oraya müdahil olan ülkeler Suriye'de iç karışıklığın bitmesini Esad zulmünden inim inim inleyen masum insanların haklarına kavuşmasını temin etmek için mi oradalar? ABD, onun arkasına takılan İngiltere ve Rusya'ya kalsa o savaşın 70 yıl daha sürmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Bir medeniyetin yıkılmasını, nüfusunun yarısının yer değiştirmesini, bir milyona yakın insanının ölmesini bu millet istiyor mu? Böyle bir şeyi insan olan biri ister mi?"

Irak'taki siyasi karışıklığın bölgeyi ciddi bir şekilde etkilediğini belirten Zekeriya Yapıcıoğlu, bunun Şırnak, Mardin, Siirt, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep'in ihracatını olumsuz etkilediğini kaydetti.

Parti olarak bütün haksızlıkları her platformda söyleyeceklerini dile getiren Yapıcoğlu, şunları söyledi:

"Öncelikli hedefimiz adaleti yeniden tesis etmektir. O hedefimizden sapmadık. Biz gördüğümüz adaletsizlikler karşısında da susmayacağız. Bunun bazı bedelleri olacaksa varsın olsun. Memleketin ekonomik durumu iyi değil, işsizlik had safhada."

TÜİK'in evlenme ve boşanma istatistiklerini açıkladığını hatırlatan Zekeriya Yapıcıoğlu, evlilik sayısında düşüş, boşanmalarda da artış olduğunu belirtti.

Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde uyuşturucu kullanımında artış yaşandığını öne süren Yapıcıoğlu, Cizre'de 19 yaşında bir gencin uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçim sonucunda, Emcet Yalçın il başkanlığına getirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Zekeriya Yapıcıoğlu Şırnak PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title