Haberler

Yapı Kredi Yayınları 34. İstanbul Kitap Fuarı'nda

Güncelleme:

Füruzan, Filiz Özdem, Yalvaç Ural, Çiğdem Kaplangı, Sara Şahinkanat, Feridun Oral, Görkem Kantar Arsoy, Yapı Kredi Yayınları standında okurlarıyla buluşup kitaplarını imzalayacak.

YAPI KREDİ STANDI'NDAKİ İMZA GÜNLERİ

7 Kasım Cumartesi

13:00 – 16:00 Filiz Özdem

8 Kasım Pazar

13:00 – 15:00 Yalvaç Ural

15:00 – 17:00 Füruzan

10 Kasım Salı

10:00 - 13:00 Yalvaç Ural

11 Kasım Çarşamba

10:00 - 13:00 Filiz Özdem

12 Kasım Perşembe

10:00 - 13:00 Yalvaç Ural

13 Kasım Cuma

10:00 - 13:00 Çiğdem Kaplangı

14 Kasım Cumartesi

13:00 - 16:00 Sara Şahinkanat+ Feridun Oral

14:00 - 16:00 Füruzan

15 Kasım Pazar

13:00 - 16:00 Görkem Kantar Arsoy

ETKİNLİK PROGRAMI

8 Kasım Pazar

Heybeliada Salonu

12.00 -12.45

Söyleşi: "Teknoloji ve Çocuk –Başparmak Çocuklar"

Konuşmacı: Yalvaç Ural, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün, Songül Karagülleoğlu

8 Kasım Pazar

Karadeniz Salonu

12.00 -13.00

Söyleşi: "Yaşar Kemal'in Ardından"

Konuşmacılar: Güven Turan, Asuman Kafaoğlu-Büke, M. Sabri Koz

12 Kasım Perşembe

Marmara Salonu

12:00 – 12:45

Çocuklara Yaratıcı Okuma Atölyesi: "Okumayı Sevmeyen Çocuk"

Yöneten: Çiğdem Odabaşı

12 Kasım Perşembe

Marmara Salonu

14:00 - 14:45

Çocuklara Yaratıcı Okuma Atölyesi: "Yaşar Kemal'den Neredesin Arkadaşım"

Yöneten: Çiğdem Odabaşı

14 Kasım Cumartesi

Heybeliada Salonu

16:45 – 17:45


Panel: "Bir Güçlü Yazar, Bir Güzel İnsan: Haldun Taner 100 Yaşında"

Konuşmacılar: Demet Taner, Behçet Çelik, Prof. Dr. Ayşegül Yüksel

SERGİ

Vincent Van Gogh - Seçme Mektuplar'da Sanat Sergisi

Yakın zamanda Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkacak olan Vincent Van Gogh - Dostlukla (Seçme Mektuplar) kitabından yola çıkarak hazırlanan Vincent Van Gogh - Seçme Mektuplar'da Sanat Sergisi, Van Gogh ve kardeşi Theo'nun sanat hakkındaki düşünceleri, sanatla ilgili beslendikleri kaynaklar, karşılaştıkları ve arkadaşlık yaptıkları dönemin önemli sanatçıları ve bütün bu sanatçıların sanat hayatına görsellerle ışık tutuyor.

Kitap, Van Gogh'un 1872'den 1890'a kadar yazmayı sürdürdüğü ve 6 cilt olarak yayımlanan 903 mektuptan yapılan geniş bir seçmeyi içeriyor. Aslına uygun şekilde ve kronolojik olarak dizilmiş 265 mektupluk eser, ağırlıklı olarak Van Gogh'un kardeşi Theo'ya yazdığı mektuplardan oluşuyor.

ARTİST 2015 / 25. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi

Salon 7

FUAR KİTAPLARIMIZ

Harry Potter ve Felsefe Taşı – J.K. Rowling - Jim Kay çizimleriyle

J.K. Rowling'in bol ödüllü, dünyada satış rekorları kıran Harry Potter serisinin ilk kitabı "Harry Potter ve Felsefe Taşı", Jim Kay'in yüzden fazla muhteşem resimle zenginleştirdiği özel baskısıyla sadık hayranlar ve yeni okurlar için tam bir kitap şöleni.

Resimli İstanbul – Hatıralar ve Şehir – Orhan Pamuk- 230 yeni fotoğrafla

Hiç görmediğiniz bir İstanbul! Orhan Pamuk'un arşivlerden seçtiği eski fotoğraf ve resimlerle... İstanbul'un eski fotoğrafçılarından eski gazete koleksiyonlarına, Yapı Kredi Yayınları'ndan ek 230 fotoğraf ve resimle çıkan Orhan Pamuk'un "Resimli İstanbul – Hatıralar ve Şehir" kitabında bambaşka bir İstanbul var.

Kireç Ocağı – Thomas Bernhard

Thomas Bernhard, en vurucu romanı Kireç Ocağı'nda, gözde temalarından biri olan kusursuz başyapıt tasarısıyla yaşama eylemi arasındaki çatlağı gösteren zihinsel çalışmanın kâğıda dökülmesindeki imkânsızlığı, saplantı, öfke, delilik eşiklerinde gidip gelen insanın karanlık, sakatlanmış, tekinsiz karakterini açığa çıkaracak "vuruş"larla araştırmaya girişiyor. Belki de yazar en can alıcı işitme deneyini okurla yaparken en dehşet verici cümle yine okurun kulağında çınlıyor: İnsan insanlarla sadece kirlenir.

Tiyatro Benim Hayatım- Yıldız Kenter'in Hayat Hikayesi – Dikmen Gürün

Prof. Dr. Dikmen Gürün'ün kaleme aldığı "Tiyatro Benim Hayatım: Yıldız Kenter'in Hayat Hikayesi" kitabında yaşamı tüm renkleriyle yakalamış ve sahnenin merkezine yerleştirmiş güçlü bir sanatçının, Yıldız Kenter'in hikayesi anlatılıyor. Kitap, Yıldız Kenter'in Ankara Halkevi ve ardından Ankara Devlet Konservatuarı'na adım attığı 1940'lı yıllardan başlayarak günümüze uzanıyor. Tiyatro ile dopdolu geçen bir yaşamı okurla paylaşırken ülkenin içinden geçtiği süreçleri de yansıtıyor.

Türk Düşününde Batı Sorunu – Niyazi Berkes

Niyazi Berkes'in 1960'lı yıllarda Yön dergisinde çıkan ve sonradan İki Yüzyıldır Neden Bocalıyoruz? (1964) ve Batıcılık, Ulusçuluk ve Toplumsal Devrimler (1965) adıyla kitaplaşan yazıları büyük yankı uyandırmıştı. Berkes'in birbirini bütünler nitelikte olduğunu düşünerek bir araya getirdiği bu iki kitaptan oluşan Türk Dü­şününde Batı Sorunu, Türkiye'de artçı etkileri günümüze kadar ulaşan siyasi ve düşünsel krizleri daha iyi yorumlamak için bir rehber niteliğinde.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yapı Kredi Bankası Vincent Van Gogh Yıldız Kenter Van Gogh Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title