Haberler

Yapı Kredi Yatırım ve Koç Yatırım Birleşti

Yapı Kredi ve Koçbank, Faktoring, Leasing ve Portföy Yönetiminden Sonra Yatırım Şirketlerini de Birleştirdi. Yapı Kredi Yatırım ve Koç Yatırım, 15 Ocak 2007 Tarihinden İtibaren Faaliyetlerine Yapı Kredi Yatırım Adıyla Devam Edecek.

Geçen ekim ayında Türkiye'nin en büyük banka birleşmesini gerçekleştiren Yapı Kredi ve Koçbank'ın, faktoring, leasing ve portföy yönetiminden sonra yatırım şirketlerini de birleştirdiği bildirildi.

Yapı Kredi'den yapılan yazılı açıklamada, Yapı Kredi Yatırım ve Koç Yatırım'ın 15 Ocak 2007 tarihinden itibaren faaliyetlerine Yapı Kredi Yatırım adıyla devam edeceği belirtildi. Açıklamada, birleşmeyle birlikte Yapı Kredi Yatırım'ın 98.918 milyon YTL sermaye, 180.011 milyon YTL özkaynak ve 248.193 YTL toplam aktif büyüklüğü ile en güçlü aracı kurum haline geleceği kaydedildi.

Açıklamaya göre, Ahmet C. Yıldırım'ın Genel Müdürlük görevini sürdürdüğü Yapı Kredi Yatırım, Ocak-Aralık 2006 döneminde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda 148.744 milyar YTL'lik toplam işlem hacmi gerçekleştirirken, aynı dönemde Koç Yatırım ise 247.912 YTL'lik toplam işlem hacmi gerçekleştirdi. Açıklamada, "Bu iki aracı kurumun birleşmesi ile yapılanan yeni Yapı Kredi Yatırım, toplam işlem hacminde elde ettiği yüzde 23.13 pazar payı ile piyasanın lider aracı kurumu oldu" denildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title