Haberler

Yapı Kredi ve Koç Finansala Ortaklarından Billeşme İzni

Yapı Kredi Finansal Kiralama (Ykfk) ve Koç Finansal Kiralama'nın (Kfk) Olağanüstü Genel Kurulunda Ortaklardan Birleşmeye Onay Çıktı. Birleşme Nedeniyle Ykfk Sermayesini 390 Milyon YTL'ye Yükseltecek.

Yapı Kredi Finansal Kiralama (YKFK) ve Koç Finansal Kiralama'nın (KFK) olağanüstü genel kurulunda ortaklardan birleşmeye onay çıktı. Birleşme nedeniyle YKFK sermayesini 390 milyon YTL'ye yükseltecek.

YKFK'den İMKB'ye gönderilen açıklamada, şirketin ve KFK'nin bugün yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında, KFK'nin YKFK'ye devri için esas alınan her iki şirketin 31 Temmuz 2006 tarihli bağımsız denetimden geçmiş mali tablolarının onaylandığı bildirildi.

KFK'nin tüm hak, alacak, borç ve yükümlülükleriyle birlikte YKFK'ye devri koşuluyla iki şirketin birleştirilmesi ve birleşme sonucunda KFK'nin infisah ettirilmesinin de onaylandığı belirtildi.

Her iki şirket arasında 13 Kasım 2006 tarihinde imzalanan "Birleşme Devir Sözleşmesi"nin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından 6 Kasım 2006 tarihli ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun 17 Kasım 2006 tarihli kararlarıyla onaylandığı hatırlatıldı.

288 MİLYON YTL'LİK SERMAYE ARTIRIMI

YKFK'nin sermayesinin KFK'nin tüm aktif ve pasifleriyle diğer hak ve yükümlülüklerinin Türk Ticaret Kanunu ile Kurumlar Vergisi hükümleri doğrultusunda YKFK'ye devredilerek karşılanan, 287 milyon 927.7 bin YTL artırılarak 102 milyon YTL'den 389 milyon 927.7 bin YTL'ye çıkarılacağı belirtildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title