Haberler

Yapı Kredi, Kredi Kartı Pazarında Yüzde 26 Büyüme Hedefliyor

Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, 2008 Yılında Kredi Kartı Pazarında Büyüme Hedeflerinin Yüzde 26 Olduğunu Söyledi.

Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, 2008 yılında kredi kartı pazarında büyüme hedeflerinin yüzde 26 olduğunu söyledi.

Yapı Kredi Bankası'nın tüm kredi kartlarını 'World' markası altında toplaması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Somer, bankanın 6.5 milyon kredi kartı ve yüzde 23.35'lik pazar payı ile halen sektörde lider konumda olduğunu belirtti. Türkiye kredi kartı pazarında 35 milyon kart ve 16-17 milyon civarında kullanıcının bulunduğunu anlatan Somer, "2008 yılında kredi kartı pazarı yüzde 20 büyür, Yapı Kredi için ise yüzde 26 büyüme hedefi koyduk" şeklinde konuştu.

Türkiye nüfusunun yüzde 40-50'sinin, çalışan nüfusun ise yüzde 60-65'inin kredi kartı kullandığını bu nedenle Türkiye kredi kartı pazarının asla doymuş bir pazar olarak görülemeyeceğini belirten Somer, özellikle genç nüfus nedeniyle Türkiye'nin hala cazip bir kredi kartı pazarı olduğunu söyledi.

TÜM YAPI KREDİ KARTLARI 'WORLD' MARKASI ALTINDA

Toplantıda verilen bilgilere göre, yeniden tasarlanan 'World' markası, sektördeki mevcut uygulamayı kökten değiştiren bir yaklaşımla kart sahiplerinin her türlü ilgi alanına ve ihtiyacına tek bir kredi kartıyla karşılık vermeyi ve böylece cüzdanlardaki kart enflasyonu sonlandırmayı hedefliyor. Tek bir kart ve tek bir marka şemsiyesi altında yapılandırılan yeni sistemde, ilgi alanına göre Travel Club, Play Club, Crystal Club, Business Club, Platinum Club ve Gold Club kulüpleri ya da Paylaşım, İletişim,

Seyahat ve Öğrenci programlarından bir ya da birkaç tanesine sahip olunabilecek. Her biri farklı faydalar ve hizmetler sunan kulüp ve programlar arzu edilen kredi kartına kolayca yüklenebilecek. 'World' böylece kullanıcıların farklı faydalarından dolayı birden fazla kart taşımak ve bunlar arasında hiç kullanmadığı kimi özelliklerinden dolayı ilave maliyetleri karşılamak zorunda kalmamalarını amaçlıyor.

Yapı Kredi'nin kurulduğu günden bu yana "Hizmette Sınır Yoktur" felsefesiyle bankacılık sektöründe daima yeniliklerin öncülüğünü yaptığını belirten Yapı Kredi Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, 1944'den beri tüm çalışmalarına bu vizyonun rehberlik ettiğini söyledi.

Türkiye'yi kredi kartlarıyla tanıştıran kurumun da Yapı Kredi olduğunu hatırlatan Bayazıt, "İlk kredili kredi kartı, ilk taksit sistemi, ilk puan sistemi gibi bugün kredi kartlarının standartlarını oluşturan özelliklerin tümü 90'ların başında Yapı Kredi tarafından halkımıza tanıtılmıştı. Şimdi yine bu geleneği devam ettiriyoruz. Öyle inanıyorum ki bu çalışmamızla sektörde paradigmayı ve anlayışı bir kez daha değiştirecek ve geleceğin standartlarını belirlemiş olacağız" dedi.

Yeni sistemi tanıtan Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, World'un "Ben istersem" felsefesinin yalnızca Türkiye için değil dünyadaki kredi kartı uygulamaları arasında da bir ilk olacağını söyledi. Geliştirdikleri sistemin yeni bir ürün veya hizmet sunmaktan ötesini ifade ettiğini ve müşteriye bakış açısında zihinsel bir değişimin habercisi olduğunu belirten Somer, "Kredi kartları dünyasındaki ezberi bozmak üzere yola çıktık. Artık bireyselliğin çok ön plana çıktığı bir çağda yaşıyoruz.

Bu anlayış, üretimden pazarlamaya, iletişimden tasarıma kadar her alanda dünyayı yeniden şekillendiriyor. Kredi kartları sektörü de bu değişimi yakalamak zorundaydı. Biz öncü oluyoruz. Bu sistemde gelir seviyesi ya da sosyal sınıfın bir önemi yok. Herkesin hayattan beklentisini, farklı seçimlerini yansıtacağı, bunlara hızlı, kolay ve pratik karşılıkları kredi kartında bulabileceği sosyal köprüler yaratmak istedik. Yeni sistemimizi tamamıyla esnek bir mimari platform üzerine tasarladık. Böylece gerçek

anlamda demokratik ve interaktif bir kart programı oluşturmayı başardık" dedi.

"MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ"NDEN "MÜŞTERİNİN YÖNETTİĞİ İLİŞKİ"YE

Müşterilerinin hayat tarzlarıyla ilgili tüm çözümleri World şemsiyesi altında topladıklarını belirten Somer, sistemdeki hiçbir kulüp ya da programın mutlak ve değişmez olmadığını aksine kullanıcıların talepleri ve yorumları doğrultusunda gelişeceğini belirtti. Somer, "Bugüne kadar kredi kartlarında iletişim çoğunlukla bankadan müşteriye doğru tek yönlü ve statik bir şekilde gerçekleşiyordu. Genel olarak ihtiyacını karşılamasa ya da hiç ihtiyaç duymadığı özellikleri sunsa da kişiselleştiremediği ürünleri

kullanmak zorunda kalan kitleye yepyeni bir dünya sunuyoruz. Biz artık CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) değil, CMR yani Müşterinin Yönettiği İlişki boyutuna geçiyoruz" dedi.

(ERÖ-ERÖ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title