Haberler

Yapı Kredi Ankara'da Kobilelerle Buluştu

Yapı Kredi Perakende Bankacılık Satış Yönetimi Başkanı Muzaffer Öztürk, Esnaf ve Sanatkara Her Zaman Destek Olduklarını,'küçük Olamam Büyük Olmak İstiyorum' Diyen Firmaları Ar -Ge Hibe Destek Fonlarıyla Tanıştırarak, Finansman Çözümler Hakkında Kaliteli Hizmete Öncelik Verdiklerini Söyledi.

Yapı Kredi Perakende Bankacılık Satış Yönetimi Başkanı Muzaffer Öztürk, esnaf ve sanatkara her zaman destek olduklarını,'Küçük Olamam Büyük Olmak İstiyorum' diyen firmaları Ar-Ge hibe destek fonlarıyla tanıştırarak, finansman çözümler hakkında kaliteli hizmete öncelik verdiklerini söyledi.

Yapı Kredi, Kobi Bankacılığı çerçevesinde KOBİ'leri bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirdiği toplantıların yirmincisini bugün Ankara' da düzenledi. Ankara Hilton Oteli'nde gerçekleştirlen toplantıda yaklaşık 400 KOBİ yöneticisine yaşanan krizin etkilerini azaltacak ve kazanca çevirecek Ar-Ge Hibe Destek Fonları fırsatları anlatıldı. Yapı Kredi Perakende Bankacılık Satşı Yönetimi Başkanı Muzaffer Öztürk, Yapı Kredi Başekonomisti Doç. Dr. Cevdet Akçay, Proje İş Geliştirme Genel Müdürü Etem Şişman, Ankara Pantent Bürosu Genel Müdürü M. Kaan Dericioğlu ve Koç.net Satış Müdürü Fahrettin Yazkan'ın konuşmacı olarak katıldığı toplantının sunuculuğunu Kadir Çöpdemir üstlendi.

Muzaffer Öztürk gerçekleştirdiği konuşmada, "Yapı Kredi olarak kuruluşumuzdan bu yana esnaf ve sanatkara her zaman destek olduk. Son 4 yıldır bu misyon çerçevesinde KOBİ'lere VIP statüsünde hizmet veriyoruz" dedi. Bugüne kadar yaptıkları tüm çalışmalarla KOBİ'lerin ilk tercihi haline geldiklerini belirten Öztürk, 2008 yılında KOBİ'ler özelinde 4.7 milyar TL finansman kaynağı sağladıklarını, bunu 2009 yılında yüzde 25 oranında artırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Avrupa Birliği, TÜBİTAK, TTGV gibi kuruluşların açtığı hibe fonları hakkında 9 bin firmaya tanıtım yapıldığını belirten Öztürk, birebir görüşme yaptıkları 4 bine yakın KOBİ arasından 748 tanesinin proje yazımına danışmanlık sağlayarak yaklaşık 25.5 milyon Euro'luk geri ödemesiz desteğin alınmasını sağladıklarını söyledi.

-"KOBİ PORTFÖY YÖNETMENLERİ EKİBİ OLUŞTURULDU"-

Öztürk, Küçük ve orta ölçekli işletmelere özelleştirilmiş hizmetler sunmak üzere 1.435 kişilik bir bir KOBİ portföy yönetmenleri ekibi oluşturduklarını ifade ederek, Türkiye genelinde yayılan 884 Yapı Kredi şubesinde gişe işlemlerinden, finansman ürünlerine kadar tüm bankacılık ihtiyaçlarında KOBİ müşterilerine öncelikli ve ayrıcalıklı hizmetler sunduklarını söyledi.

Ankara Patent Bürosu Genel Müdrü Kaan Derecioğlu'nun da, patentin KOBİ'ler için ne derece önemli olduğuna ilişkin yaptığı konuşmasında, "Sizin geliştirdiğiniz, emek harcadığınız ürün korunmalı, rakip firmaların aynısını yapmasına karşı önlem alınmalı. Patent başvurusu yapıp, açıklayın" dedi.

Bilişim sektörürünün hibe fonlarındaki faydası konusunda 2007'den bugune yaklaşık yüzde 47 artşın olduğunu vurgulayan Koç.net Genel Müdürü Etem Şişman, hem rekabet hem de dış dünyaya açılmada bilişmin hız kazandığını belirtti. (ANKA)

(ZHL/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title