Haberler

Yanmayı Önleyen "Termik Sistem"

Bireysel Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit, Elektronik Ev Aletleri ve Motorlu Araçlarda Kısa Devre Yüzündün Meydana Gelen Yanmaya Karşı "Termik Sistem" Geliştirdi.

Bireysel Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit, elektronik ev aletleri ve motorlu araçlarda kısa devre yüzündün meydana gelen yanmaya karşı "Termik Sistem" geliştirdi.

Termik Sistem ile elektronik ev aletlerinin herhangi bir kısa devreye karşı korumasını sağladığını, otomatik olarak kendini 1 saniye ile kapatıp ve 10-20 saniye ile elektronik aletin açıldığını belirten Mustafa Yiğit, cihazda kısa devre varsa açtığını ve uyarı verdiğini söyledi. Elde ettiği sistemin elektronik ev aletlerinin kısa devre yüzünden yanmasını önleyerek otomatik olarak açılıp kapanmasını sağladığını dile getiren Yiğit, aynı sistemi motorlu araçlar üzerinde de geliştirdiği söyledi. Motorlu araçlarda sigorta devresi haricinde, bütün ışık sistemlerinde termik bağlantısı yapılabileceğini kaydeden Yiğit, yaptığı sistemin araçlarda olmadığı için sarsıntıdan oluşabilecek kısa devre sonucu sigortanın patlayacağını, farkında olunmadığı için de yolculuğa devam edileceğini belirtti. Bunun sonunda ise ya kazaya maruz kalınabileceğini ya da ışıklar çalışmadığı için trafik cezası uygulanabileceğini dile getiren Yiğit, "Trafik kazası sonucunda oluşabilecek kısa devre sonucu yangın çıkabilir. Termik sistemin olması halinde ise araçta yanma olmayacaktır" dedi.

Mustafa Yiğit, akümülatöre bağladığı ışıkları yakarak "Termik Sistem" ile kısa devre yaptı. 1-2 saniye sönen ışık tekrar yandı. Ardından iki kablo arasına bağladığı termiği çıkaran Yiğit, kısa devreyle olabilecek yanmayı uygulamalı bir şekilde gösterdi.

(SAM-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title