Haberler

'Yanlızca Barışa Tarafız' Resim Sergisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof.Dr.Peyami Battal, insanlık aleminin hiçbir zaman bugünkü kadar barışa ihtiyaç duymadığını söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, insanlık aleminin hiçbir zaman bugünkü kadar barışa ihtiyaç duymadığını söyledi.

Türkiye'nin 14 ilinde aynı anda açılan ve 300 barış gönüllüsü sanatçının eserlerinin yer aldığı 'Yanlızca Barışa Tarafız' resim sergisi, Van'da da Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Barışa dikkat çekmek amacıyla düzenlenen serginin açılışına katılan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, insanlık aleminin hiçbir zaman bu günkü kadar barışa ihtiyaç duymadığını söyledi. Serginin ana temasının 'Barış' olduğunu açıklayan Battal, "Van ile birlikte 14 farklı noktada aynı anda resim sergisi açılmış durumda. Çok önemli bir şey, insanların barışa dikkatini çekmek. Hz. Adem ile beraber, insanoğlunun var olduğu günden bugüne kadar barışa ihtiyacı var. Ama insanlık alemi hiçbir zaman bugünkü kadar barışa ihtiyaç duymadı, barışı özler duruma gelmedi. Çünkü dünyanın dört bir yanında insanlar sıkıntı çekmekte. Bunlar herkesi incitiyor. Dünyanın neresinde kim ölürse ölsün, en küçük bir yaratık hak etmediği şekilde, zulme uğrayarak hayatını kaybettiğinde hepimizin canı acıyor. Sanat farklı bir şey. Sanatçı içerisindeki duyguları çok değişik alanlarda ortaya koyabiliyor. İnsanları seven bir tarafı var sanatçıların. Herkesin içinde bir sanatçı ruhu var. Sanatçı taraflarımızı ön plana çıkardığımız zaman dünyaya barışın daha kolay geleceğine inananlardanım" dedi.

Serginin açılış programında sanatçılardan Halit Yabalak da, 'Barış Bildirgesi'ni okuyarak serginin açılış amacını anlattı.

Konuşmaların ardından Rektör Battal, sergideki resimleri inceleyerek sanatçılardan bilgi aldı.

Van sergi koordinatörlüğünü YYÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhi Konak'ın yaptığı sergide 25 sanatçı eserleri ile katıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Peyami Battal Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title