Haberler

Yanlış Partiye Oy Verdiği İçin Boyalı Parmağını Kesip Attı

Güncelleme:

Hindistan'da yanlış partiye oy verdiğini belirten Pawan Kumar isimli vatandaş, kendini cezalandırıp parmağını kesti.

Çin'in ardından 1 milyar 340 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan'da, bir aydan uzun sürecek seçim süreci 11 Mart'ta başladı. Hindistan'daki bu seçim sürecinde oy vermek isteyen Hintliler, uzun kuyruklar oluşturdu. Ancak sandıkta ilginç bir olay yaşandı.

YANLIŞ PARTİYE OY VERDİ

Hindistan'ın Bülendşehr şehrinde yaşayan Pawan Kumar, perşembe günü sandığa giderek oyunu kullandı. Oy kullanacağı makinedeki sembollerin çok fazla olması nedeniyle kafası karışan adam, yanlış partiye oy verdiğini anladı. Bölgesel partiye oy vermek isterken, Hindu milliyetçisi Hindistan Halk Partisi'ne (BJP) oy veren Kumar, bunu sonradan fark etti.

Yanlış Partiye Oy Verdiği İçin Boyalı Parmağını Kesip Attı

"BU HATA İÇİN PARMAĞIMI KESTİM"

Yanlış partiye oy verdiğini sonradan anlayan adam, kendini parmağını keserek cezalandırdı. Kumar verdiği oydan sonra bir açıklama yaparak, "Fil için oy kullanmak istedim ama yanlışlıkla çiçek için oy verdim. Bu hata için parmağımı kestim." diye konuştu.

Yanlış Partiye Oy Verdiği İçin Boyalı Parmağını Kesip Attı

SEMBOLLERİ KARIŞTIRDI

BJP, logosunda lotus çiçeği kullanıyor. Kumar'ın oy vermek istediği, fil sembolünü kullanan parti ise Bahujan Samaj Partisi (BSP). BSP seçimde, iktidardaki BJP'ye karşı diğer iki bölge partisiyle birlikte ittifak yapmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Hindistan Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (29)

Dürbünlü:

Cumamız ve Beraet KANDİLİMİZ mübarek olsun.

27
6
yanıtYanıtla
MAL:

bence kelleni kes at.

22
5
yanıtYanıtla
soro:

Yanlışı yapan parmağın mı yoksa akılsız başın mı?

20
1
yanıtYanıtla
Tuğba:

Senin gibi aklı selim insanlara ihtiyacımız var

yanıt2
yanıt2
orkun:

hala kemale oy verenler ne yapsın

7
9
yanıtYanıtla
BENCE:

Binali işsiz kaldı bakkal açsın

7
8
yanıtYanıtla
adınızı yazın:

allahım akıl fikir versin, ne diyelim

10
0
yanıtYanıtla
cem:

hayret inek sidiği niye içmemiş ki kutsanması lazım çok günah işlemiş

9
1
yanıtYanıtla
Mehmet:

Hâlâ böyle insanlar kaldı mı nu devirde çıldıracağım

7
0
yanıtYanıtla
cc:

parmağa değilde buna oy kullanma yetkisi veren sisteme yazık

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title