Haberler

"Yanlış Kaynaklardan Beslenenler Var"

Faruk Çelik, Yanlış Adres ve Kaynaklardan Beslenenlerin Önümüzdeki Dönem Kaynak Bulamayacaklarını Belirtti.

Bursa'da konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik, yanlış adres ve kaynaklardan beslenenlerin önümüzdeki dönem kaynak bulamayacaklarını belirterek, "Bu kaynaklardan beslenenler Türkiye'de siyasette varlıklarını sürdüremeyecekler" dedi. Bakan Çelik, dün gece "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile birlikte İvaz Paşa Mahallesi'nde aşure dağıttı. Devlet Bakanı Faruk Çelik, seçim bölgesi Bursa'da Nostaljik Tramvay temel atma törenine katıldı. Düzenlenen törende konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik, laf üretilmeyip iş ürettiklerini söyledi. Sorunları çözüp, vaatleri yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Çelik, hizmet etmek uykuyu kendisine yasaklamış, haram kılmış gibi gecesini gündüzüne katarak çalıştıklarını bildirdi.

Vatandaşların çözüme endeksli bir bakış açısını ortaya koymaya başladığını ifade eden Çelik, bundan da memnuniyet duyduklarını açıkladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkenin demir ağlarla örülmesini ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarılması gerektiği konusundaki sözlerini hatırlatan Bakan Çelik şöyle konuştu:

"Bunlar yatarak olur mu? Türkiye bir baştan bir başa demir ağlarla örülsün bakışı, ufku herhalde yatarak gerçekleşecek bir hadise değil. Onun için şimdi Türkiye'yi bir baştan bir başa demir ağlarla donatıyoruz. Ankara -Eskişehir hızlı treni bitti. Eskişehir -İstanbul 1,5 yıl sonra hizmete girecek. İstanbul'dan hızlı trene binen Ankara'ya gidecek. Yeterli mi? Değil. Yine bir sene içerisinde Konya ilavesi yapıldı. İstanbul'dan Konya'ya kadar hızlı tren ile gidebiliyorsunuz. Sivas hattı devam ediyor. Bursa -Osmaneli hızlı tren hattı da ihalesi gerçekleşti. İnşallah bu yıl içerisinde de temellerini atacağız. Kars -Bakü -Tiflis hattı devam ediyor. Avrupa ile bağlantıyı biliyorsunuz zaten var."

"MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNE NASIL ÇIKACAKSINIZ DEMOKRASİNİZİ GÜÇLENDİRECEKSİNİZ"

Kendilerinin 90 yıl önce söylenenlerinin siyaseti yapmadıklarını ifade eden Çelik şunları söyledi: "İşin edebiyatını yapmak değil, bunun gereğini yapmak çok önemlidir. Muasır medeniyet seviyesine nasıl çıkacaksınız demokrasinizi güçlendireceksiniz. İnsan hakları, özgürlükler konusunda adımlar atacaksınız. Yoksa lafla muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkılmaz. Birilerinde korku görüyorum. Arada bir halk arasına karıştığı zaman birileri korku pompalıyor. Hiç kimse korkmasın. Özgürlüğün olduğu yerde demokrasi sınırlarının genişlediği yerde yanlış yapanlar deşifre olurlar. Kapalı rejimlerde yanlışlıklar olur. Örtülü rejimlerde yanlışlıklar olur. Demokrasi haklar ve hukuk ne kadar açılırsa o açıyı ne kadar geniş tutarsanız. O derece bu ülkede yanlış yapanların sayısı azalır. Herkes tarafından yanlışları görülür, yanlışlıkları teşhis edilir."

"YANLIŞ KAYNAKLARDAN BESLENENLER ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM BUNLARI BULAMAYACAKLAR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'a yaptığı ziyareti hatırlatan Çelik, "İnanıyorum ki hepiniz dikkatle izlediniz. Vatandaşın ilgisini gördünüz. Nedir bu ilginin nedeni? 'Vatandaş hizmete susamışım, hizmeti getirdiniz' diyor. Onun için ilgi ve alaka o düzeyde gerçekleşti. Kim ne derse desin sorunu olanlar ve yanlış adreslerden ve kaynaklardan beslenenler önümüzdeki dönem içerisinde artık bu kaynakları bulamayacaklar. Bu kaynaklardan beslenerek Türkiye'de siyaset etme ve siyasette varlıklarını sürdüremeyecekler" dedi.

"PROJE KENT EKONOMİSİNE VE TİCARETE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UNESCO tarafından koruma altına alınan bölge Ulucami ve hanlar bölgesini bu projenin canlandıracağını kaydetti. Dünyaya örnek bir proje gerçekleştireceklerini belirten Altepe, "Bulunduğumuz bölgeden Zafer Meydanı'na kadar iki trenimiz karşılıklı çalışacak. İstanbul Moda hattında çalışan 3 tramvayı aldık. Kendi atölyemizde yeniliyoruz. Tramvaylar 10,5 metre uzunluğunda ve 750 volt ile çalışacak. Amacımız kent trafiğini azaltmak. Proje kent ekonomisine ve ticarete önemli katkı sağlayacak" diye konuştu. Konuşmaların ardından Nostaljik Tramvay Hattı'nın temeli atıldı.

BAKAN VE CÜPPELİ AHMET HOCA AŞURE DAĞITTI

Bu arada, Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dün gece Cübbeli Ahmet Hoca diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile görüşerek birlikte aşure dağıttılar.Merkez Osmangazi İlçesi İvaz Paşa Mahallesi'ndeki Uluçınar Eğitim, Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret eden Bakan Çelik, burada vaaz veren Ahmet Mahmut Ünlü ile görüştü. Yaklaşık yarım saat süren görüşmeden sonra Bakan Çelik ve Ahmet Mahmut Ünlü birlikte dışarıya çıkarak sohbeti dinleyenlere aşure dağıttılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title