Haberler

Yangını Söndüreyim Derken Ölüyordu

İzmir'in Torbalı ilçesinde evleri yanarken alevlere müdahale edip söndürmek isteyen, vatandaşlar tarafından iki kez kurtarılan ancak üçüncü defa içeri giren genç dumandan fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

İzmir'in Torbalı ilçesinde evleri yanarken alevlere müdahale edip söndürmek isteyen, vatandaşlar tarafından iki kez kurtarılan ancak üçüncü defa içeri giren genç dumandan fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Muratbey Mahallesi Yaprak Yapı Sitesi D Blok'ta Şener Çal'a ait dairede elektrik sobasının devrilmesi nedeniyle yangın çıktı.

Yangın esnasında evde tek başına olan Volkan Çal (18), alevlere müdahale etti. Yangını fark eden bir esnaf, alevleri söndürmeye çalışan Volkan Çal'ı zoraki ikna ederek dışarı çıkarttı. Ancak Çal tekrar eve girince bu sefer mahallenin gençleri tarafından dışarı çıkartılarak uzaklaştırıldı.

Gençlerin elinden kurtulan Çal, bu kez balkondan içeri girerek alevlere müdahale etmeye çalıştı. Çal'ın dumandan etkilendiğini ve zor durumda olduğunu gören gençler, Çal'ı bir kez daha dışarı çıkarttı. Bu sırada olay yerine gelen sağlık ekipleri Çal'ı ambulansla Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Vatandaşların haber vermesinin ardından gelen itfaiye ekibi, diğer evlere sıçramadan yangını söndürdü.

"İçeriden çıkmak istemiyordu"

Yanan evi söndürmek için çaba sarf eden Yaşar Güner, insanlık görevini yerine getirdiğini belirterek "İş yerimin karşısında bulunan apartmanın zemin katından çıkan dumanları görünce hemen olay yerine koştum. Volkan Çal'ı içeriden çıkartmaya çalıştım. Ancak içeriden çıkmamak için direndi. Çevreden gelen gençlerin yardımıyla Volkan'ı dışarı çıkarttık. Ama yine içeri girdi. Bir kez daha çıkarttık bu kez de balkondan içeri girdi. Sonunda ambulansa aldılar. Ben vatandaşlık görevimi yerine getirdim" dedi.

Evlerinin yandığı haberini aldıktan sonra hemen olay yerine koşan anne Ayşe Çal (43) ve baba Şener Çal (48) ise oğullarının hastaneye kaldırıldığını öğrenince Torbalı Devlet Hastanesi'ne geldi.

Hastane bahçesinde olayı anlatan baba, "Biz olay sırasında çalışıyorduk. Gelen telefon üzerine bilgimiz oldu ve hemen eve geldik. Oğlum yangını söndürebilmek için bayağı mücadele etmiş. Dumandan etkilenmiş ve şu an hastanede. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dumandan etkilenen Çal'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Torbalı Devlet Hastanesi İzmir Çal 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title