Haberler

Yangında Ölen Çocukların Anne ve Babasının Beraat Kararları Bozuldu

Yangında ölen çocukların anne ve babasının beraat kararları bozulduİZMİR - İzmir'in Buca ilçesinde, gece vakti evde çıkan yangında 8 yaşındaki Helin Çelen ile kardeşi 1 yaşındaki Emir Çelen'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla açılan davada, yargılama sonucu çocukların annesi, babası ve bir...

Yangında ölen çocukların anne ve babasının beraat kararları bozuldu

İZMİR - İzmir'in Buca ilçesinde, gece vakti evde çıkan yangında 8 yaşındaki Helin Çelen ile kardeşi 1 yaşındaki Emir Çelen'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla açılan davada, yargılama sonucu çocukların annesi, babası ve bir kişinin beraat ettiği karar, Bölge Adliye Mahkemesince bozuldu. Dava yeniden görülmeye başlanacak.

Buca ilçesi Kuruçeşme Mahallesi 203/1 Sokak numara 5'te, 7 Aralık 2015 yılında meydana gelen olayda, Çelen ailesinin kaldığı tek katlı evde belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın evi tamamen sararken, çevredekiler durumu itfaiye ekiplerini bildirdi. İhbar üzerine eve gelen ekipler, yangına müdahale ederken, evde bulunan 5 yaşındaki Ata Çelen, 7 yaşındaki Baran Çelen ve 8 yaşındaki Arda Çelen itfaiye ekipleri tarafından yangından kurtarıldı. Yangın söndürülürken, ev tamamen yandı. Aralarında sorun bulunduğu belirtilen anne Arife Çelen ve baba Ferhat Çelen'in evde olmadığı öğrenildi. Kullanılamaz hale gelen evde itfaiye ekiplerinin yaptığı araştırmada, 8 yaşındaki Helin Çelen ile küçük kardeşi 1 yaşındaki Emir Çelen'in cansız bedenlerini yan yana buldu. Helen Çelen'in yangının çıkmasının ardından kardeşlerini kurtardığı son olarak küçük kardeşi Emir'i kurtarmak için eve girdiğinde çatının çökmesi sonucu kardeşi ile birlikte öldüğü anlaşıldı. Kurtulan üç kardeşin "Evimizi sakallı biri yaktı" demesi üzerine 'Sakallı deli Kadir' diye bilinen Kaan Kadir Kirik polis tarafından gözaltına alındı. Kirik ve olay sırasında kocası Ferhat Çelen ile Menderes'te bulunan Arife Çelen Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Çelen çifti tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Kadir K. tutuklandı. 3 şüpheli hakkında dava açıldı. Yangında 8 yaşındaki Helin Çelen'nin kurtardığı dumandan etkilenen Ata, Baran ve Arda Çelen'nin evlerinin hemen yanı başlarındaki hastaneye ayaklarında ayakkabı olmadan giderken görüntüleri güvenlik kamera görüntülerine yansıdı.

Beraat kararı bozuldu

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde, geçtiğimiz 31 Mart günü yapılan son duruşmaya, tutuklu yargılanan sanık Kaan Kadir Kirik, tutuksuz sanıklar Arife Çelen, Ferhat Çelen, sanıkların avukatı ve Aile ve müşteki olarak Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilen Özen katıldı. Mahkeme heyeti, annesi, babası ve Kaan Kadir Kirik'in delil yetersizliğinden beraatine karar verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilen Özen, kararı temyiz etti. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, suç ve hüküm tarihlerinde 15 yaşından küçük olan mağdurlar Baran, Arda ve Ata Çelen'in anne ve babasının sanık olması nedeniyle mağdurları temsilde menfaat çatışması bulunduğunu, ilgili kanununa göre mağdurlara bu davaya ilişkin olarak temsil kayyımı tayin ettirilmesi, kayyımın şikayet ve katılma konusundaki beyanının alınmasının ardından hüküm kurulması gerekirken eksik araştırma ile yazılı şekilde hüküm kurulduğu, mağdur Arda Çelen ile tanıklar Ayhan Çamurlu ile Adem Çakır'ın soruşturma ifadelerine neden itibar edilmediği karar gerekçesinde tartışılmadığı ve eksik araştırma yapıldığı gerekçesiyle kararı bozdu. Kadarın bozulmasının ardından dava önümüzdeki ay yeniden görülmeye başlanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Kuruçeşme İzmir Buca 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title