Haberler

Yangında İki Çocuğunu Kaybeden Anne Hakkında Adli İşlem

Güncelleme:

Adana'da iki çocuğunu kaybeden anne hakkında "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme, aile hükümlülüğünü yerine getirmemekten" adli işlem başlatıldı.

Adana'da misafir olarak gittikleri evde çıkan yangında iki çocuğunu kaybeden anne hakkında "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme, aile hükümlülüğünü yerine getirmemekten" adli işlem başlatıldı.

Mersin Kadın Sığınma Evi'nde kalan Yasemin Kahriman (31), kızları Selvi (4) ve Fatma Nur'u da (6) alarak, kız kardeşinin arkadaşının Adana'daki evine misafir olarak geldi. Yasemin Kahriman'ın hava soğuk olduğu için açma kapama düğmesi olmayan elektrikli sobanın kablosunu prize takarak çalıştırdı. Kahriman daha sonra ise yattı. İki çocuk anneleri uyurken oynamaya başladı. Bu sırada çocuklar yorganı elektrikli sobaya tutunca yangın çıktı. Anne dumandan etkilenerek uyanınca su getirip sobayı söndürmek istedi ancak sobaya su atınca etrafı iyice duman sardı. Bu nedenle Kahriman pencerenin camını kırıp dumanın dışarı çıkmasını sağlamak istedi.

Bu arada komşuları yangını fark edip eve geldi. İki kişi anne Kahriman'ı alıp dışarı çıkardı. Anne bir süre sonra "içeride çocuklarım vardı" diye feryat etti. Ancak komşuları içeri geri girdiğinde odayı alevler tamamen sardığı için bir şey yapamadılar. Sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdüğünde Selvi ve Fatma Nur'un hayatını kaybettiğini belirledi. Olaydan sonra anne Kahriman ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kahriman bir gün sonra taburcu oldu.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan soruşturma kapsamında anne hakkında "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme ve aile hükümlülüklerini yerine getirmemekten" adli işlem başlatıldı.

Savcılık annenin gözaltına alınmadan hakkında işlem başlatılmasını talep ederken, ev sahibi İ.Ç.'nin gözaltına alınarak "dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebep olmaktan" adliyeye sevk edilmesini talep etti.

Bunun üzerine İ.Ç. ifadesi alınarak adliyeye sevk edildi. İ.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İ.Ç'nin ifadesinde aileye iyilik yaptığını gidecek yerleri olmadığını elektrikli sobanın da düğmesinin olmadığını prize fişini takınca direkt çalıştığını söylediği öğrenildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title