Haberler

Yangın, Selçuk'a Doğru İlerliyor

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Ahmetbeyli beldesinde başlayan orman yangınının Selçuk ilçesi yönüne doğru ilerlediği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde çıkan ve geniş bir alanda etkili olduğu belirtilen yangını kontrol altına alabilmek amacıyla ekipler çalışmalarını sürdürürken, Selçuk'ta konuşlandırılan Türk Hava Kurumu'na ait 4 söndürme uçağı ile 1 keşif uçağı, bölgeye 40 sorti yaptı. Yangın söndürme helikopterleri ile de müdahale çalışmaları yapılıyor.

Yangının sahil kesimlerine doğru gitmesi nedeniyle jandarma ekiplerinin, Gümüldür ile Selçuk arasındaki sahil yolunu İzmir yönüne doğru trafiğe kapattıkları öğrenildi.

Bu arada, Selçuk'un sahilevleri olarak bilinen Yoncaköy'de yazlıklar boşaltılıyor. Bölge halkının tahliyesine ilişkin çalışmalar sürdürülüyor.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül başkanlığında İzmir'de gerçekleştirilen EXPO toplantısına katılan İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da toplantıdan ayrılarak, yangın bölgesine gittiği öğrenildi. Kıraç'ın burada olayla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldığı kaydedildi.

İzmir'in Çeşme ilçesindeki yangının da söndürülmesi için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title