Haberler

Yangın Evi Küle Çevirdi

Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Arılı köyünde, bir evde çıkan yangında ev tamamen yanıp çökerken, evde tek başına bulunan 3 yaşındaki bir çocuk alevlerin arasından son anda çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kahta'nın Arılı köyünde Burhan Küçükaslan adlı bir vatandaşa ait toprak evde öğle saatlerinde yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında ev tamamen küle dönerken, tavandaki tahtalar yanarak evin ağırlığını taşıyamayınca çöktü. Yangın devam ettiği sırada içeride bulunan 3 yaşındaki Muhammet Emin Küçükaslan ise, ev çökmeden dakikalar önce amcası Suphi Küçükaslan tarafından kurtarıldı. Evin yandığını gören Küçükaslan, yeğenini kurtarmak için alevlerin arasına dalarak küçük çocuğu dışarı çıkardı. Bu esnada evin tavanı tahtaların da yanmasıyla ağırlığını taşıyamayıp çöktü. Ev sahibi Burhan Küçükaslan'ın da yangını duyup eve gelmesiyle itfaiyeye haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Evde bulunan eşyalar ise yanarak küle döndü.

İşsiz olan ve ailesinin geçimini sağlamak için mevsimlik işçi olarak çalıştığı öğrenilen ev sahibi Burhan Küçükaslan, saat 11.00 sularında yangının çıktığını belirterek şunları söyledi: "Bizim oğlan beni çağırdı; 'baba evimiz yanıyor' dedi. Babamla koşup geldik alevler yükselmiş. Çocuk içerideydi. Çocuğu zor kurtardık. Tahminlerimize göre elektrikten kaynaklanmış olabilir. Çünkü çocuklar salonda televizyon izliyorlardı. Her şey yandı, evin hepsi yandı."

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adıyaman Kahta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title