Haberler

Yanal: (A) Milli Takım Bıraktığım Noktada

(A) Milli Futbol Takımı'nın Eski Teknik Direktörü Ersun Yanal, Milli Takımın, Görevi Bıraktığı Noktada Bulunduğunu, İleri Gitmişlik ve Gelişmişlik Olmadığını Söyledi.

(A) Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörü Ersun Yanal, milli takımın, görevi bıraktığı noktada bulunduğunu, ileri gitmişlik ve gelişmişlik olmadığını söyledi.

Yanal, Futbol Ekstra Dergisi'nde yer alan söyleşisinde, çeşitli konularda görüşlerini açıkladı. Milli takımı motive ederken, gerginlik yaratmanın başarı sağlamadığı inancında olduğunu, Fatih Terim'in, Macaristan maçı öncesindeki basın toplantısında sözleriyle ortalığı germemesi gerektiğini kaydeden Yanal, ''Söyleyecekse de o sözleri iki gün daha bekleyip, maçtan sonra söylemeliydi. Belki de Emre, o maçta bu sözlerden beslenerek o davranışı yaptı. Bu Fatih Hocanın tarzı ve saygı duyuyorum, ama çok geriliyoruz'' dedi.

(A) Milli Takım'a en parlak günlerini yaşatan Şenol Güneş'e de medya tarafından en acımasız eleştirilerin yapıldığını, ancak onun kalkıp bir laf söylemediğini dile getiren Yanal, şunları kaydetti:

''Şimdi de Terim'e karşı bunlardan bir tanesi yaşandı. Biz teknik adamlarız ve takımı hazırlamakla yükümlüyüz. Medya çok çirkin davrandı, Fatih Hoca da aynı üslupla karşılık verdi.''

Görev yaptığı dönemde Hakan Şükür'e milli takımda yer vermeme konusundaki kararını herkesin saygıyla karşılaması gerektiğini belirten Yanal, ''O dönemde o kadar gol atıyorduk ki ona niye saygı göstermediler ? Bugün olsam Hakan'ı yine milli takıma almazdım. Ben yeni bir milli takım ortaya çıkarmak istiyordum'' dedi.

Haluk Ulusoy'un, başkanlığı döneminde milli takımın arkasında farklı bir duruşu bulunduğunu, daha sonra yönetim değişikliğinden kaynaklanan bir boşluk yaşandığını kaydeden Yanal, ''Milli takımdan bir gönderiliş şeklimiz var ki dünyada bunun örneği yok. Haluk Ulusoy'un milli takıma bakış açısı mutlaka bizim motivasyonumuzu artırırdı. Ulusoy'un olmaması büyük bir dezavantaj oldu. Eğer kalsaydı, mutlaka finallere giderdik'' dedi.

Yanal, o dönemde ''Çok densiz ve mesnetsiz'' eleştirilere maruz kaldığını, uğraştığı eleştiriler içinde densizce yapılanların oranının yüzde 50'leri kapsadığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title