Haberler

Yamaç Paraşütü Kara Taşıtlarından Daha Güvenli

Gürsu Havacılık Kulübü (Gürhavk) Tandem Pilotu İbrahim Altın, Birçok Kişinin Korkudan Kullanmaya Cesaret Edemediği Yamaç Paraşütünün Kara Taşıtlarından Daha Güvenli Olduğunu Söyledi.

Gürsu Havacılık Kulübü (GÜRHAVK) Tandem Pilotu İbrahim Altın, birçok kişinin korkudan kullanmaya cesaret edemediği yamaç paraşütünün kara taşıtlarından daha güvenli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en büyük yamaç paraşütü kulüplerinden olan Gürsu Havacılık Kulübü'nün yamaç paraşütü eğitimleri devam ediyor. Kursiyerler semada süzülmenin keyfini yaşarken, eğitimlere ilgi her geçen gün daha da artıyor. Burjuva sporu olarak bilinen yamaç paraşütünü bir çok kişinin korktuğu için yapamadığını ifade eden GÜRHAVK'ın eğitmen pilotlarından İbrahim Altın, bu sporun tahmin edildiği gibi pahalı ve korkulacak bir spor olmadığını söyledi. Yamaç paraşütüyle gökyüzünde süzülmenin, kara yolunda

taşıtlarla yolculuk yapmaktan çok daha güvenli olduğunu söyleyen Tandem pilotu Altın, "Bizler istikbalin göklerde olduğuna inananlardanız" diye konuştu.

GÜRHAVK bünyesinde 3.5 yıl içinde 200'den fazla yamaç paraşütü pilotu yetiştirdiklerini vurgulayan Altın, sözlerine şöyle devam etti.

"Kursiyerlerimiz, 6 saat teorik eğitim ardından yaklaşık 8 hafta eğitim görüyorlar. Çok kapsamlı bir şekilde onları eğitiyoruz. Başlangıçta iki kişilik uçuşlar düzenleniyor. Bu uçuşlar sırasında kontrolü onlara veriyoruz. Hatalarını görüp korkularını yeniyorlar. Beklenmedik durumda tandem pilotu müdahale ediyor. Kursiyer de bunu bildiği için tek başına uçmaya elverişli hale gelene kadar tandem pilotuyla uçuşlar devam ediyor."

GÜRHAVK Başkanı Ahmet Yağcı ise, Türkiye'de yeni yeni gelişen yamaç paraşütünden korkulmaması gerektiğini belirterek, "Yamaç paraşütüne olan ilgi, her geçen gün artıyor. Uçmak hürriyet demek, bunun zevkini bir kez tadan, bir daha bırakamıyor. Kalkışla birlikte hava akımına göre hareketler yapıyorsunuz. Limiti aşmadığınız sürece hiç bir şey olmaz. İnerken de planlamalar yapmanız, ona göre hız ve yönü ayarlamanız gerek. İniş ve kalkışlarda dikkatli olunduğu sürece yamaç paraşütünden korkulacak hiç bir şey

yoktur" diye konuştu.

Gürsu Belediyesi tarafından da desteklenen GÜRHAVK'ın maksadı, üyelerine, sporcularına ve halka, havacılık sporlarını, yamaç paraşütü ve çeşitli doğa sporlarını yaptırma olanağı sağlamak, karşılıklı sevgi ve saygıyı yerleştirmek, ruhsal ve bedensel olarak sağlam yetişmelerine katkıda bulunmak olarak belirtiliyor.

(OSM-MŞ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title