Haberler

Yamaç Paraşütçüleri Hasan Dağında

Güncelleme:

Aksaray'ın simgesi ve en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Hasan Dağı, son zamanlarda yamaç paraşütçülerinin uğrak noktası oluyor.

Aksaray'ın simgesi ve en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Hasan Dağı, son zamanlarda yamaç paraşütçülerinin uğrak noktası oluyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren Aksaray Hava Sporları Derneği (AKHAS) Başkanı Bircan Karataş, yamaç paraşütünün dünyada son 20 yılın en gözde ve hızlı gelişen havacılık sporu olduğunu belirterek, "Yamaç paraşütü hiç bir motor gücü olmadan, sadece yükselen hava akımları sayesinde süzülerek uçabilen hafif hava aracıdır. 16 yaşından büyük her insan rahatlıkla yapabileceği bu sporda gökyüzünde özgürce uçabilmek için, diğer hava araçlarının gerektirdiği hiç bir teknik desteğe ve personele ihtiyaç olmadan, yalnızca bir paraşütünüzün olması kanatlanmanız için yeterlidir. Toplam ağırlığı 10 kilo olup sırtta taşınabilen bir yamaç paraşütü ile küçük bir tepeden havalanıp doğal kaldırıcı kuvvetleri kullanarak saatlerce havada kalabilir, bulutlara kadar yükselebilir ve kilometrelerce mesafeler kat edebilirsiniz. Bu kapsamda Türkiye mesafe rekoru 255.5 kilometredir. Yamaç paraşütü uçmanın verdiği heyecanı ve özgürlüğü tatmanın belki de en basit ve en kolay yoludur. Fakat bütün diğer macera-doğa-havacılık sporlarındaki gibi temkinli davranılmalı, yetersiz bilgi, yanlış uygulama, uygun olmayan şartları ve gereksiz-aşırı riskler alınmamalıdır" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karataş Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title