Haberler

Yamaç Paraşüt Pilotu, Yolcusuna Kendisini Siper Etti

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayış yapan Slovakya uyruklu 30 yaşındaki Lussia Semenova ile yamaç paraşütü pilotu İbrahim Altın, kalkıştan hemen sonra paraşüt kapanınca 5 metreden kayalıklara düşerek yaralandı.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayış yapan Slovakya uyruklu 30 yaşındaki Lussia Semenova ile yamaç paraşütü pilotu İbrahim Altın, kalkıştan hemen sonra paraşüt kapanınca 5 metreden kayalıklara düşerek yaralandı. Pilot Altın, çarpma sırasında vücudunu yolcusuna siper etti.

Ölüdeniz Beldesi'ne tatil için gelen Slovak Lussia Semenova, saat 15.30 sıralarında Babadağ'ın 1700 metre pistinden yamaç paraşütüyle tandem (ikili) atlayış yaptı. Semenova'ya atlayışında yamaç paraşütü pilotu İbrahim Altın eşlik etti. Piste çıkıp hazırlıklar yapıldıktan sonra kalkış için koşmaya başlayan ikili, 5 metre havalandıktan sonra hortum şeklinde yükselen hava akımına yakalandı. Akımın etkisiyle hızla yükselen paraşüt birkaç saniye sonra aniden kapandı.

Paraşütteki ikili hızla yere düşmeye başlarken paraşüt pilotu İbrahim Altın, Slovak yolcusuna vücudunu siper etti. Kaza sonrası paraşüt pilotu Altın sırtından, yolcusu Lussia Semenova ise kolundan yaralandı. İkilinin yardımına kalkış için bekleyen diğer paraşütçüler koştu. Kalkış yaptığı piste taşınan Altın ve Semenova'ya ilk müdahale, sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Ardından ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülen paraşüt pilotu ve yolcusu, tedaviye alındı.

Yolcusunun üzerine düşmesini sağlayan paraşüt pilotu İbrahim Altın ayakta tedavi edilirken, sol kolunda zedelenme belirlenen Lussia Semenova, kontrol için servise alındı. - Muğla / Fethiye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Babadağ Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title