Haberler

Yalova Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye'de Çek Esir Bir Ödeme Aracına Dönüşmüş

Yalova'daki incelemelerini sürdüren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sandal Balık RestoranTta, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) üyeleriyle bir araya geldi.

Yalova'daki incelemelerini sürdüren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sandal Balık RestoranTta, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) üyeleriyle bir araya geldi. Burada konuşma yapan Şimşek, hükümetlerinin sanayici ve üreticilere her zaman destek verdiğini söyledi. "Biz hiçbir dönemde olmadığı kadar sanayicimize, yatırımcımıza, üreticimize destekler yaptık." diyen Bakan Şimşek, "Yeter ki siz çalışın, çabalayın. Bizim gönlümüz, arzumuz önünüzü açmak. Bu ülkenin kalkınması sizlerle olacak. Milletimize katma değer üretiyorsunuz" dedi.

Yemekte, kendisine yöneltilen sorularıda yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de ki çek uygulamasının batıdan farklı olduğunu anlattı. Batıda çekin bir kredi aracı değil, ödeme aracı olduğunu belirten Şimşek, "Türkiye'de, esir bir ödeme aracına dönüşmüş. Böyle olunca zaman zaman da çeklerle ilgili sorunlar ortaya çıkıyor. Bir risk merkezi vardır. Şimdi biz bunu bankalara devrettik. Onun ticaret erbabına açılması sağlandı. Her vatandaş için bir kredi skoru, kredi notu oluşturuluyor. Bence en doğru uygulama bu. Diğer türlü çek mağduriyeti konusunda sürekli tartışmalar devam edecek" dedi.

İhalelerden önce firmalara denetim yapmakla mükellef olduklarını da belirten Şimşek konuşmasını, 'İş aleminin bizde, bir kuruşunun bir saniye daha fazla kalmasını ben istemiyorum. Çünkü buna ihtiyacımız yok. Öyle bir derdimiz de yok. Ama biz güvenlik müessesesi olarak ihalelerden önce de denetimimizi de yapmakla mükellefiz. Bu kaptırılacak para benim param değil milletin parası." diyerek tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şimşek Türkiye Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title