Haberler

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Beştaş Açıklaması

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Atalay Beştaş, mahkeme kararıyla tartışma konusu olan başkanlık seçimini şubat ayında gündeme alacağını, kendisinin aday olmayı düşünmediğini söyledi.

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Atalay Beştaş, mahkeme kararıyla tartışma konusu olan başkanlık seçimini şubat ayında gündeme alacağını, kendisinin aday olmayı düşünmediğini söyledi.

Beştaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelen baskılar üzerine seçim konusunu gündeme alacağını belirtti.

Kendisine valilikten mahkeme kararının değerlendirilmesi yönünde yazı geldiğini dile getiren Beştaş, şöyle konuştu:

"Ben valilikten gelen yazıya karşı mahkeme kararlarının mecliste görüşülemeyeceğini, yorumlanamayacağını belirttim. Kabul edilmedi. Bunun üzerine dava açtım. Davanın sonucunu da beklemiyorlar. Valilik, seçimin yapılmasını istemiyor. Sadece 'İl Genel Meclisi Başkanlığı' seçiminin yapılıp yapılmaması mecliste değerlendirmek isteniyor. Yargı kararlarını meclis değerlendiremez. Bu, hukuka karşı yapılmış bir hakarettir"

Kendisinin valiliğin yazısına karşı açtığı davanın ilk duruşmasının 4 Ocak'ta görüşüldüğünü, valilikten savunma istendiğini vurgulayan Beştaş, şunları kaydetti:

"Tahminimce dava şubat ayının sonlarında karara bağlanır. Mahkeme kararıyla tartışma konusu olan başkanlık seçimini şubat ayında gündeme alacağız. Aday olmayı düşünmüyorum. Bu esnada meclis seçim kararı alıp seçim yaparsa ve ben de mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldırırsam valiliğin yazdığı yazıyla yapılan tüm işlemler geri alınır. Bunun içine meclis başkanlığı seçimi de girer. Bu takdirde ben de beni mağdur edenler hakkında tazminat davası açıp hukuk savaşını sürdüreceğim."

Yalova İl Genel Meclisi'nde geçtiğimiz yıl Nisan ayında yapılan seçimlerde Başkan Atalay Beştaş'ın oyları kendisinin sayması üzerine AK Parti adına meclis üyesi Hasan Nergiz, mahkemeye başvurmuştu. Bursa 3. İdare Mahkemesi, seçimi onaylayan valilik kararının iptali yönünde karar vermişti.

- YALOVA

Kaynak: AA / Yerel

Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title