Haberler

Yalova Depreminin 19'uncu Yıl Dönümü Dualar ile Anıldı

17 Ağustos 1999’da Yalova’da meydana gelen depremin 19’uncu yıl dönümünde, Yalovalılar depremde yaşamlarını yitirenleri anmak için Deprem Anıtında buluştu, depremde hayatını kaybeden 2 bin 504 Yalovalı vatandaş için anıt çiçeklerle donatıldı.

17 Ağustos 1999'da Yalova'da meydana gelen depremin 19'uncu yıl dönümünde, Yalovalılar depremde yaşamlarını yitirenleri anmak için Deprem Anıtında buluştu, depremde hayatını kaybeden 2 bin 504 Yalovalı vatandaş için anıt çiçeklerle donatıldı. Aradan geçen 19 yıla rağmen silinmeyen acı yeniden yürekleri dağladı. Depremde hayatını kaybedenler dualarla anıldı.

Yalova'da da büyük hasara neden olan Gölcük merkezli 17 Ağustos 1999 depreminde yaşamlarını yitirenler felaketin 19'uncu yıl dönümünde anıldı. Yalova'da depremde ölenler için 17 Ağustos Parkı'nda bulunan Deprem Anıtı'nda anma töreni düzenlendi. 2 bin 504 kişinin yaşamını yitirdiği 10 bin 201 bina ve iş yerinin yıkıldığı Yalova'da bu yıl düzenlenen törene siyasi partiler ve, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı. Aradan geçen 19 yıla rağmen acılar yürekleri dağlarken kent sakinleri büyük afetin simgesi olan Deprem Anıtına gelerek anıtı çiçeklerle donattı.

Anıtta yakınlarını kaybedenler dualar okudu. Büyük felakette hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu mermer bloklara çiçek koyan Yalovalılar, deprem döneminde çekilmiş fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi. Anma programında İl Müftülüğü görevlileri Kuran-ı Kerim ve ilahiler okurken saatler 03.02'yi gösterdiğinde depremde yaşamlarını yitirenler için dua okudu. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yalova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title