Haberler

Yalova'da Orman Yangını

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'nde Çıkan Orman Yangını Lodosun Etkisiyle Kısa Sürede Büyürken, Şu Ana Kadar 5 Hektarlık Alanın Kül Olduğu Bildirildi. Yalova Valisi Yusuf Erbay, Yangına Yalova, Bursa ve Gölcük'ten Gelen Ekiplerin Müdahale Ettiğini, Alevlerin Akşam Saatlerinde Çevrildiğini Söyledi.

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'nde çıkan orman yangını lodosun etkisiyle kısa sürede büyürken, şu ana kadar 5 hektarlık alanın kül olduğu bildirildi. Yalova Valisi Yusuf Erbay, yangına Yalova, Bursa ve Gölcük'ten gelen ekiplerin müdahale ettiğini, alevlerin akşam saatlerinde çevrildiğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Çınarcık İlçesi Hasan Baba Mesire alanı yakınlarında saat 16.00 sıralarında bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Ağaçlandırma sahasındaki yangında ilk belirlemelere göre 5 hektarlık sahil çamı kül oldu. Lodosun akşam saatlerinde şiddetini azaltması ve bölgeye sevk edilen çok sayıda iş makinesi, personel ve arazözün çalışmasıyla alevlerin etrafının çevrildiği bildirildi.

İHA muhabirine açıklama yapan Yalova Valisi Yusuf Erbay, yangının çıkış sebebinin jandarma tarafından araştırıldığını ifade ederek, "Lodos yangını büyüttü. Ancak takviye sevk edilen ekiplerin çalışmasıyla yangının etrafı çevrilmiş durumda. Bursa ve Gölcük'ten takviye orman ekipleri geldi" dedi.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin de, yangında tehlikenin ortadan kalktığını ifade ederek, "Lodosun şiddetini gece saat 22.00'ye kadar sürdüreceği belirtiliyor. 'Tamamen kontrol altına alındı' diyemiyorum. Ancak tehlikeyi bitirdik. Alevlere 8 arazöz, 7 teknik eleman, 25 personel ve çok sayıda iş makinesi müdahale ediyor" diye konuştu.

(SÇ-İHS-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title