Haberler

Yalova' da Engellilere Yönelik 6 Tesis Yapılıyor

Yalova'nın Armutlu, Esenköy ve Çınarcık İlçelerinde Eragroup Tarafından Yaptırılacak, Engellilere Yönelik 6 Tesis İçin Arsa Temini Yapan Kurumlar ile Firma Arasında İyi Niyet Protokolü İmzalandı. Armutlu'nun Fıstıklı Köyü'ne Engelsiz Dünya Tatil Merkezi, Çınarcık'a Spor ve Geriatri Merkezi ile Om...

Yalova`nın Armutlu, Esenköy ve Çınarcık ilçelerinde Eragroup tarafından yaptırılacak, engellilere yönelik 6 tesis için arsa temini yapan kurumlar ile firma arasında iyi niyet protokolü imzalandı. Armutlu`nun Fıstıklı Köyü`ne Engelsiz Dünya Tatil Merkezi, Çınarcık`a Spor ve Geriatri Merkezi ile Omurilik Bölge Hastanesi ve Tıbbi Rehabilitasyon Merkezi, Esenköy`e Rehabilitasyon ve Gündüz İleri Yaşam Gündüz Bakım Merkezi ile Dünya Engelliler Olimpik Spor Kompleksi`ni kapsayan 6 tesisin 120 milyon dolara mal olması bekleniyor.

Yalova Valiliği Toplantı Salonu`nda gerçekleştirilen toplantıda, toplam proje maliyeti 120 milyon doları bulacak 6 tesis için iyi niyet protokolü yapıldı. Toplantıya, Vali Yusuf Erbay, tesisler için gerekli arsa teminlerini gerçekleştiren Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, Esenköy Belediye Başkanı Adnan Kaptan, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Serap Şenocak, Türkiye Sakatlar Derneği Yalova Şubesi Başkanı Alparslan Erkoç da katıldı.

Vali Yusuf Erbay, projeyle hedeflenenin `engelsiz bir Yalova` olduğunu söyleyerek, ``Projeyi uzun süredir sessiz sedasız sürdürüyorduk. Daha önce açıklayıp insanların beklenti içine girmesini istemedik. Bu stratejik planda belirlenen vizyona uygun bir adımdır. Bu aynı zamanda Türkiye`ye de uygulanabilecek örnek bir girişimdir. Bu konuda belediyelerimiz gerekli kararları almışlar ve meclislerinden geçirmişlerdir. Her şey Türk ticaret kanununa uygun olarak yapılmıştır`` diye konuştu.

Projeyi `yap- işlet` modeliyle gerçekleştirecek Eragroup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Oguz ise 6 ay içinde projeleri hazırlayarak inşaatına başlayacaklarını ve 3 yıl içinde tamamlayacaklarını bildirdi. Yalova İl Engelliler Kurulu Genel Koordinatörü Necdet Öztürk ise, ``15 yılımı bu mücadeleyle geçirdim. Temsil ettiğim 8 milyon engelli adına çok önemli bir girişim`` dedi.

Daha sonra, Yalova`nın Çınarcık ve Armutlu ilçeleri ile Esenköy Beldesi`ne yapılan 6 tesis için iyi niyet protokolü, Eragroup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Oguz ile Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, Esenköy Belediye Başkanı Adnan Kaptan ve Yalova İl Engelliler Kurulu Genel Koordinatörü Necdet Öztürk tarafından imzalandı. Yalova Valisi Yusuf Erbay da protokolü gözlemci olarak imzaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title