Haberler

Yalova'da Büyük Acının 15. Yılı

Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler için 17 Ağustos Parkı'nda bulunan Deprem Anıtı'nda anma töreni düzenlendi.

Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler için 17 Ağustos Parkı'nda bulunan Deprem Anıtı'nda anma töreni düzenlendi. 2 bin 504 kişinin hayatını kaybettiği, 10 bin 201 bina ve işyerinin yıkıldığı Yalova'da bu yıl düzenlenen törene Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ile parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Aradan geçen 15 yıla rağmen acılar yürekleri dağlarken vatandaşlar o büyük afetin simgesi olan Deprem Anıtı'na akın ederek anıtı çiçeklerle donattılar. Aradan geçen 15 yıla rağmen silinmeyen acı yeniden yürekleri dağladı.

Program Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği'nin düzenlediği meşaleli yürüyüşle başladı. Yalova meydanından hareketle Gazipaşa Caddesi üzerinden Deprem Anıtı'na yürüyen mahalle afet gönüllüleri, yaktıkları meşaleleriyle dikkat çekti. Yürüyüşün ardından anıtın önünde saygı duruşunda bulunuldu. Yürüyüşe katılan İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu kısa bir konuşma yaptı. Gündoğdu, 'Bu olaylardan ders çıkartıp, tekrar Marmara'daki olası depremlerle ilgili mücadele etmemizi geliştirmemiz lazım. Başka da yolu yok. Mahalle afet gönüllülüğü konusunda eğitim almamız gerekiyor. Örgütlü olursanız devlet de sizi ciddiye alır ve beraber afeti önleme planlarını işlerlerö dedi.

Yalova Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Deprem Anıtı'nda bir anma programı düzenlendi. Anıtta yakınlarını kaybedenler dualar okudu. Büyük felakette hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu mermer bloklara çiçek koyan Yalovalılar, deprem döneminde çekilmiş fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi. Anma programında İl Müftülüğü görevlileri Kuran-ı Kerim ve ilahiler okudu.

Saatler 03.02'yi gösterdiğinde vatandaşlar topluca depremde hayatını kaybedenler için dua okudu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vefa Salman Ak Parti Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title