Haberler

Yalova 'Ayasofya Için Pedallıyoruz'

'Ayasofya İçin Pedallıyoruz'YALOVA, Türk Tarih Kurumu tarafından 18 Temmuz'da Ankara'dan yola çıkan 30 bisikletçi ile 'Belgeler ve Resimlerle Ayasofya Sergisiöni duyurulması kapsamında başlatılan 'Ayasofya İçin Pedallıyoruzö proje ekibi Yalova'ya geldi.

'Ayasofya İçin Pedallıyoruz'

YALOVA, Türk Tarih Kurumu tarafından 18 Temmuz'da Ankara'dan yola çıkan 30 bisikletçi ile 'Belgeler ve Resimlerle Ayasofya Sergisiöni duyurulması kapsamında başlatılan 'Ayasofya İçin Pedallıyoruzö proje ekibi Yalova'ya geldi.

Ayasofya'da düzenlenecek olan sergiyi duyurmak için 520 kilometre mesafeyi 5 günde tamamlaması beklenen ekip, Yalova Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na geldi. 30 bisikletçi ardından Yalova İskelesi'den feribota binerek Heybeliada'ya geçti.

Serginin tanıtımı nedeniyle çıktıkları yolda Bursa'nın İznik ilçesinden Yalova'ya gelen ekibin Proje Koordinatörü Salih Yalızat, 'Türk Tarih Kurumu'nun Ayasofya Sergisi'nin açılışı ve Tarihi Belgelerin Tanıtımı Projesi'nin şu anda Yalova-Heybeli ayağını tamamladık. Projemiz Ankara'dan başladı. Bugünkü etabımız Heybeliada'da tur atarak orada aynı zamanda standımız ve tanıtımlarımız olacak. Yarın da, 23 Temmuz'da Ayasofya'da sergi açılışıyla beraber görevimizi tamamlayacağızö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Tarih Kurumu Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title