Haberler

Yalova: Anavatan Lideri Mumcu Yalova'da

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin Yalova İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftar yemeği sonrasında partililere hitap eden Mumcu, hükümeti ve Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı eleştirdi.

Erkan Mumcu, partisinin Yalova İl Teşkilatı tarafından Sezenler Donanma Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğine katılmak için denizyolu ile Yalova'nın Topçular İskelesi'ne geldi. Mumcu'yu Yalova İl Teşkilatı yöneticileri ve partililer karşıladı. İftar yemeğinin düzenleneceği Sezenler Donanma Tesisleri'ne geçen Genel Başkan Mumcu, salona girişinde partililerden yoğun alkış aldı. Ezanın okunması ile birlikte hurmayla orucunu açan Erkan Mumcu, el açarak bir süre dua etti. Yemeğin ardından kürsüye gelerek partililerine hitap eden Mumcu, Fransa Parlamentosu tarafından kabul edilen sözde Ermeni soykırımın inkarını suç sayan yasa tasarısı konusunda hükümeti eleştirdi. Mumcu, "Bugün haritalar yayınlanıyor. Türkiye'yi de içine alan parçalanma haritaları. Bugün yazarlar, çizerler, göstericiler değil parlamentolar bir ülkeye, o ülkenin tarihine hakaret eden yasalar çıkartıyor. 2 sene önce Fransız Parlamentosu'na soykırım yasasını kabul ederken hak ettiği dersi verebilseydik, 2 sene sonra Fransa onu inkarı suç sayan yasayı parlamentosuna getirmeye cüret dahi edemeyecekti. Ama öyle bir hükümet var ki başımızda, açıkça söylüyorum, hükümetin bu yumuşak hali herkese cesaret veriyor" dedi.

Ardından DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın geçtiğimiz günlerde söylediği, 'PKK dağda silahla dolaşacağına, düz ovada siyaset yapsın' şeklindeki sözlerini eleştiren Mumcu, Mehmet Ağar'ı halktan özür dilemeye çağırdı. Mumcu, "Biz bunu akıl edememiştik, bravo. Hoşgeldin. Bir sen eksiktin. 20 senedir bunu kimse akıl edememişti. 'E ne yapalım?', lafı dolandırıyor. İstediğin genel af, Apo'nun istediği yani. Ondan sonra 'onu dediydim, bunu demediydim, şöyle dediydim'. Madem adam gibi adamsın, çık adam gibi özür dile kardeşim, bu kadar basit" diye konuştu.

Erkan Mumcu, konuşması sırasında sık sık alkış aldı. Mumcu'ya ayrıca partisinin Yalova İl Başkanı tarafından bir plaket hediye edildi. Mumcu, daha sonra karayolu ile Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title