Haberler

Yalnızlık ve Yoksulluk Çeken Yaşlı Japonlar Hapishaneye Girmek İçin Hırsızlık Yapıyor

Güncelleme:

Dünyada yaşlı nüfusun en fazla olduğu ülkelerden biri olan Japonya'da 65 yaşın üstündeki insanlar, yalnızlık ve parasızlık sebebiyle kendi istekleri ile hapse girmeye çalışıyor.

Japonya'da yaşlılar maddi yetersizlik ve yalnızlık nedeniyle cezaevine girebilmek için basit suçlar işliyor. Ülkede son 20 yılda hapse giren yaşlı sayısı dört kat yükselmiş durumda.

HIRSIZLIK YAPIP HAPSE GİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Sosyal yaşamın zor ve pahalı olduğu ülkede yaşlılar mağazalardan hırsızlık yapıyor. Hapse girenler daha rahat ve sosyal bir ortamda yaşamlarını sürdürdüklerini söylüyor.

Özellikle yaşlı kadınların daha rahat bir ortamda yaşabilmek için hapse girmeye çalıştığı belirtiliyor. Hapiste bulunan beş kadından biri 65 yaşın üstünde.

KADINLAR DAHA YOKSUL

Ülkede yaşlı kadınların neredeyse yarısı yoksulluk sınırında yaşarken bu oran erkeklerde yüzde 29'a düşüyor.

Yine de parasızlık insanları cezaevinde yaşamaya iten tek sebep değil. Maddi durumu yeterli insanların da yalnız hissettikleri için cezaevine girmeye çalıştığı durumlar görülüyor.

SON 20 YILDA HAPİSTEKİ YAŞLI ORANI 4 KAT ARTTI

İstatistikler son 20 yılda hapse giren yaşlıların sayısının dört kat arttığını gösteriyor. Cezevine giren yaşlıların tahliye olduktan sonra 24 ay içerisinde tekrardan cezaevine girmek için suç işlediği belirtiliyor.

Bloomberg'in konuştuğu hapisteki yaşlı kadınların birçoğu içeride daha stabil ve sosyal bir yaşamın olduğunu söylüyor.

Ülkede yaşlıların hapse girmesi o kadar yaygın ki bazı hapishaneler onların ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş durumda. Hapishane görevlilerinin bir kısmı yaşlı bakımı konusunda eğitime tabi tutulmuşlar.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Japonya Komik - İlginç Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (18)

Rıza:

Bizde cok mu farkli ? Hayvan ithal ediyoruz hala bugday ithal ediyoruz. Seker fabrikalarini satiyoruz. Emlak alana vatandaslik veriyoruz. Elin ingilizi sana ev alinca vayandaslik mi veriyoruz ? Millet vekili maasi 18 bin lira asgari ucret 1600 lira Hakkim kimdeyse haram olsun...

18
5
yanıtYanıtla
s.aydın:

benimde benimde hakkım haram olsun kursaklarına kan irin olsun

yanıt1
yanıt0
Bir Dost:

Ağlama duvarı mı burası. Ne alakası var bu haberle bu durumun.

yanıt0
yanıt0
Maradona:

Huzur islamda.

13
1
yanıtYanıtla
Yetkin:

Bize ne: konu ile ne alakası var senin yazdıklarının

0
7
yanıtYanıtla
Fevzi yağan:

Ceza evi tercihleri olmuştur,çok ilginç.

5
1
yanıtYanıtla
MU-AY:

NE. YANLIZLIK. EKMEK. ELDEN. SU. GÖLDEN.

1
5
yanıtYanıtla
123:

Orada göl yok. Okyanus var

yanıt0
yanıt0
modern:

ZOR BİR DURUM

4
0
yanıtYanıtla
sacimiyolarim yav insanlara:

aile kavramlari yok bizde ozellikle doguda bskim evlerikapanirken batida hizla aciliyor maneviyatsiz toplumlarda boyle adamlar tamamen materyalisler herseyde para on safta

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title