Haberler

Yalnız Oyuncaklar Arkadaşlarına Kavuştu

Yeni Yüksektepe Derneği Arama Kurtarma Ekoloji Grubu'nun Düzenlediği 'Yalnız Oyuncaklara Yeni Arkadaşlar' Kampanyası Çerçevesinde Toplanan 2 Bin 250 Oyuncak, Van'daki Anaokulu ve İlköğretim Okulu Öğrencileriyle Buluştu.

Yeni Yüksektepe Derneği Arama Kurtarma Ekoloji Grubu'nun düzenlediği 'Yalnız Oyuncaklara Yeni Arkadaşlar' kampanyası çerçevesinde toplanan 2 bin 250 oyuncak, Van'daki anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencileriyle buluştu.

Dernek gönüllülerinin Türkiye genelinde yaptığı çalışmalarla toplanan oyuncakların Şanlıurfa, Mersin ve Adana'dan sonraki durağı Van oldu. Van'daki oyuncak dağıtımı öncesi 'Örümcek Adam' ve 'Süperman' tiplemeleriyle sınıflarda gösteri sunan dernek gönüllüleri, daha sonra çocuklara okul ve eğitimin önemini anlattılar. Ardından Van Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muzaffer Aktuğ'un da katılımı ile oyuncaklar çocuklara dağıtıldı. Yüzlerinde tebessüm oluşan çocuklar, dernek üyelerinin de yardımıyla hediye paketlerini açarak içerisinde çıkan oyuncaklarla saatlerce eğlendiler.

Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Yeni Yüksektepe Yardım Kampanyaları Sorumlusu Kadir Erkan, evlerde atıl durumda bekleyen oyuncakları toplayıp olmayan çocuklara ulaştırabilmek için ülke genelinde yaklaşık 1 yıl önce söz kampanya başlattıklarını söyledi. Ülkenin dört bir yanından toplanan oyuncakların, dernekte bakım ve onarımdan geçirildiğini belirten Erkan, şimdi de ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtıldığını vurguladı. Erkan, "Şanlıurfa, Mersin ve Adana'dan sonraki durağımız Van oldu. Toplanan oyuncaklarımızdan 2 bin 250 tanesini bu kentte bulunan çocuklarımıza dağıtıyoruz. Okullarımız Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından belirlenmiştir. Kampanyamızın bu denli büyümesi bizleri mutlu ediyor" dedi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muzaffer Aktuğ da böylesi bir organizasyonu gerçekleştiren Yeni Yüksektepe Derneği yetkililerine teşekkür ederek, başarılarının devamı diledi.

(SER-MET-Y) 03.03.2008 18:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title