Haberler

Yalıtımla Doğalgaz Tüketiminde Tasarruf

Bursa'da yapılan yalıtımlar sayesinde doğalgazda 160 mi·lyon metre küp tasarruf sağlandığı bildirildi.

Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Uysal, Dağ-Der Kültür Merkezinde " Türkiye'de Enerji Verimliliği" konulu sunum gerçekleştirdi.

Uysal, sunumda yaptığı konuşmada, dernek olarak, 10 yıldır enerji verimliliği iradesi oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

İnsanlara enerjiyi ve enerji yatırımlarını sevdirmeyi amaçladıklarını aktaran Uysal, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi enerjide dışa bağımlı bir ülke olmaktan kurtarmak niyeti, tek başına yeterli değildir. Arkasında durabilecek bir irade gerekmektedir. Enerji verimliliği, sadece enerji tasarrufu demek değildir. Bu algının değişmesi gerekir. Yalıtımsız ev şehri ısıtırken, yalıtımlı ev evin içini ısıtır. Dış cephe yalıtımının daha da yaygınlaşması gerekli. Bursa'da yalıtımla doğalgazda 160 mi·lyon metreküp tasarruf sağlandı. Bursagaz'dan aldığımız bilgiye göre, Bursa'da şehri ısıtmak, yalıtım sürecinin başladığı 2010'dan bu yana gerilemiştir. Bu da yalıtımın hem kişinin hem şehir hem de ülke ekonomisi için ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir."

Sunumun ardından soruları cevaplayan Uysal, enerji sorununun çözmek için tüm derneklerle çalışacaklarını belirtti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Uysal Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title