Haberler

Yalıkavak'taki Yangın Kısmen Kontrol Altında

Bodrum'un Yalıkavak Beldesinde, Dün Başlayan ve 35 Saattir Devam Eden ve Kısmen Kontrol Altına Alınabilen Çöplük Yangını Sürüyor.

Bodrum'un Yalıkavak beldesinde, dün başlayan ve 35 saattir devam eden ve kısmen kontrol altına alınabilen çöplük yangını sürüyor.

Yangının çıktığı çöplükte çalışan işçilerin yaşadığı barakalar güvenlik, gerekçesiyle boşaltıldı.

Alınan bilgiye göre, Yalıkavak beldesindeki belediyeye ait çöplükte dün sabah 6.30'da başlayan yangın, Yalıkavak Belediyesi itfaiye ekiplerinin yoğun çabasına rağmen söndürülemiyor. Ekipler, çöplükte başlayan ve bölgedeki makilik alana sıçrayan yangını söndürmek için yoğun çaba harcıyor. Yangının kontrollü olarak söndürülmeye çalışıldığını belirten itfaiye yetkilileri, ''Bölgede etkili olan şiddetli rüzgar ve duman yangına müdahale çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Çöplüğün çevresindeki makilik alana sıçrayan yangın, kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesi için ise İzmir'den çöplük yangınlarına müdahale amacıyla kullanılan itfaiye araçları istendi. Bu araçlar yangına köpük sıkarak müdahale edecek'' diye konuştular.

-İKİ GÜNLÜK BEBEK EVSİZ KALDI-

Yangının çıktığı çöplükte yaşayan ve yaklaşık 50 kişiden oluşan 9 ailenin barındığı barakalar da güvenlik amacıyla boşaltıldı.

Çöplükte yaşayan ve çalışan Türkan Cankır, AA muhabirine, yangının çıktığı gün hastanede doğum yaptığını ifade ederek, ''Doğum yapar yapmaz, bebeğimle birlikte yaşadığımız yere geri döndük. Yangın devam ediyordu. Şu anda zor durumdayız. Barakamız yangında zarar gördü. Bu nedenle barakadaki eşyaları güvenlik açısından boşalttık. 4 çocuğum ve eşimle birlikte yetkililerden yardım bekliyoruz'' dedi.

Bu arada, Öznur adı verilen iki günlük bebeğin, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan, yangın sonucu çıkan duman Yalıkavak kent merkezinin üzerini kapladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title