Haberler

Yalçın: "Referandum Siyasi Partilerin Yarış Alanı Değildir"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, referandum konusunun siyasi partilerin yarış alanı değil, bu ülkenin en önemli ihtiyacı olduğunu söyledi.

Samsun'da Memur-Sen tarafından "Hedef 1.111.111 üye, Memur-Sen'e davet tercih evet buluşması" düzenlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Salonunda gerçekleşen buluşmaya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Nejdet Güneysu, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve sendika üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, referandumla ilgili mesajlar verdi. Ülkenin 15 Temmuz'da işgal hareketiyle karşı karşıya kaldığını dile getiren Yalçın, Biz siyaseti uzlaştıralım. 62 maddeyi çıkarsınlar diye zorlayacakken siyaset doğal olarak uzlaştı. Şimdiye kadar olan anayasa değişiklikleri içerisindeki en kapsamlı ve en sistemli anayasa değişikliği getirildi. İlk defa köklü, cerrahi müdahale yapabilecek bir değişiklik geldi. Memur-Sen ailesi daha Cumhurbaşkanlığından anayasaya ilişkin değişiklik onaylanmadan eylem planını açıklayarak, 'Memur-Sen'e davet tercih evet' diyerek, 81 il ve 100 büyük ilçeden başlamak şartıyla bütün şehirlerde, bütün ilçe ve köylerde bu ülkenin bu süreci taşıyacağını en üst perdeden ifade etmiş, besmele çekerek yoluna devam etmiştir. Çünkü bunun kıymetini biz anlıyoruz. Bütün kamu görevlileri bu sendikaya üye. Bu ülkede nelerin olduğunu hangi tuzakların kurulduğunu anlayacak kitle burası. Bu nedenle referandum konusu siyasi partilerin yarış alanı değildir. Referandum konusu, mevcut hükümetle ana muhalefetin çekişme alanı da değildir. Referandum konusu bütün vatandaşların sahip çıkması gereken, bundan sonraki yılları ilgilendirecek olan bir değişiklik ve bu ülkenin en önemli ihtiyacıdır" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Memur Sen Güneysu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title