Haberler
BBC

Ünlü Mafya Babası, Dövmeleri Sosyal Medyada Gündem Olunca Kıskıvrak Yakalandı

Güncelleme:

Tayland'da 15 yıldır firarda olan Japon mafyası Yakuza'nın önde gelen isimlerinden Şigeharu Şiray, vücudundaki dövmeler Facebook'ta viral olunca yakalandı.

Tayland'da polis, vücudundaki dövmelerin Facebook'ta büyük ilgi görmesinin ardından, 15 yıldır firarda olan Japon mafyası Yakuza'nın önde gelen isimlerinden Şigeharu Şiray'ı yakaladı. 74 yaşındaki Şiray, 2003'te bir rakibini öldürmekle suçlanıyor.

FACEBOOK'TA PAYLAŞILINCA POLİSİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Şiray'ın dövmeleri, kim olduğunu bilmeyen Taylandlı bir genç tarafından çekilip, Facebook'a konduktan sonra ilgi gördü ve birçok kez paylaşıldı. Fotoğraflar en sonunda Japon polisinin de dikkatini çekti.

Japon yetkililer, Tayland polisinden Şiray'ın yakalanmasını istedi.

YAKALANDI, JAPONYA'YA İADE EDİLECEK

Polis, Şiray'ı başkent Bangkok'un kuzeyindeki Lopburi kentinde, vize ihlali nedeniyle gözaltına aldı. Şiray cinayet suçlamasıyla karşılaşacağı Japonya'ya sınırdışı edilecek.

2005'DEN BERİ TAYLAND'DA SAKLANIYOR

60 bin üyesi olduğuna inanılan mafya benzeri Yakuza çeteleri yüzyıllardır Japon toplumunun bir parçası. Çetelerin faaliyetleri yasadışı değil, ancak gelirlerinin büyük kısmını kumar, fuhuş, uyuşturucu kaçakçılığı ve siber suçlar gibi yollardan sağlıyorlar.

Tayland polisine göre 2005'te ülkeye kaçan Şiray, Yakuza üyesi olduğunu itiraf etti ancak cinayet suçlamasını kabul etmedi.

CEZA OLARAK PARMAKLARINI KESİYORLAR

Facebook'taki fotoğraflarda tüm sırtı ve göğsünün büyük kısmı dövmelerle kaplı yaşlı bir adam görünüyor. Şiray bir yol kenarında diğer emeklilerle oyun oynarken görülüyor.

Fotoğraflarda Şiray'ın bir serçe parmağının da kesik olduğu görülüyor. Yakuza üyeleri hata yaptıklarında ceza için kendi serçe parmaklarını kesmeye zorlanıyor.

BBC

Facebook Tayland Komik - İlginç Dünya Haberler

500

Yorumlar (2)

KAZIMMMMMM:

bunun mafyalığından ne olur bağcılarda on gün yaşasın bakim :))

2
0
yanıtYanıtla
faceles...:

hiç bir şeyden haberin olmayınca konuşmak kolay tabi, bağcılar nere la bebe?

yanıt0
yanıt2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title