Haberler

Yakutiye'de Ekmek Fırınları Denetlendi

Erzurum Yakutiye Belediyesi Zabıta Ekipleri Belde Sınırları Dahilindeki Ekmek Fırınlarına Yönelik Denetimlerde 20 İşyeri Kontrol Edildi.

Erzurum Yakutiye Belediyesi zabıta ekipleri belde sınırları dahilindeki ekmek fırınlarına yönelik denetimlerde 20 işyeri kontrol edildi.

Fırın denetimine, Yakutiye Belediyesi zabıta ekipleri, Ölçü Ayar Memuru ve Sağlık Hizmetleri tarafından görevlendirilen bir doktordan oluşan ekip katıldı. Denetim esnasında ekmek gramajları, fırınların imalathane bölümlerinde incelendi. Genel temizlik, personel hijyeni, makine ve araçların temizliği kontrolleri yapıldı, çalışan personelin çalışma ve sağlık karneleri ile portör muayeneleri gözden geçirildi.

Yapılan denetimler sonunda 7 fırına 1 gün ile 5 gün arasında değişen kapatma cezası verildi. 920 adet kirli pasa bezine el konuldu ve eksik gramajlı olduğu tespit edilen ekmekler el konuldu. Denetimler sırasında fırınların büyük çoğunluğunun sağlık koşullarına riayet etmediği gözlendi.

Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, halkın sağlığına yeteri kadar özen göstermeyen esnafı uyararak, “Zabıta ekiplerimizce gerçekleştirilen fırın denetimlerinde temizliğe ve sağlık kurallarına uymayan işyerlerine çeşitli cezalar veriliyor. Denetimlerimiz aralıksız sürecektir, kimsenin halkın sağlığıyla oynamaya hakkı yok. Esnafımız tüm koşulları yerine getirmeye özen göstermeli, aksi taktirde kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Sağlıksız koşullarda gıda üretimi yapan ve diğer şartları yerine getirmeyen 7 ayrı fırına kapatma ve para cezası verdik.” dedi.

(AA-İRT-Y)

06.04.2007 16:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title