Haberler

Yaka Kartı Uygulanan Okulda İmtiyazlı Sınıf

Karşıyaka'daki Cemil Akyüz İlköğretim Okulu'nda Öğrencilerden Aidat Toplandığı ve Aidatı Ödeyenlerin Yakasına Kart Takılıp Ödemeyenlerin Baskı Altına Alındığı İddialarından Sonra, Bir de 'İmtiyazlı Sınıf' Oluşturulduğu İleri Sürüldü. Eğitim- Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ziya Kanya, 4- B Sınıfındaki Öğrencilere Diğer Sınıflardan Farklı Olanaklar Sağlandığını Öne Sürdü.

Karşıyaka'daki Cemil Akyüz İlköğretim Okulu'nda öğrencilerden aidat toplandığı ve aidatı ödeyenlerin yakasına kart takılıp ödemeyenlerin baskı altına alındığı iddialarından sonra, bir de 'imtiyazlı sınıf' oluşturulduğu ileri sürüldü. Eğitim- Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ziya Kanya, 4- B sınıfındaki öğrencilere diğer sınıflardan farklı olanaklar sağlandığını öne sürdü.

Eğitim- Sen 2 No'lu Şube'de basın toplantısı yapan Ziya Kanya, Cemil Aküz İlköğretim Okulu'nda yaka kartı uygulamasının münferit bir olay olmadığını, olayın tamamen planlı ve para toplamaya yönelik olduğunu söyledi. Ziya Kanya, öğrencilerin ruhsal durumu düşünülmeden gerçekleştirilen bu uygulamaya ek olarak okulda imtiyazlı bir sınıfın oluşturulduğunun gün ışığına çıktığını iddia ederek, şöyle konuştu:

''Okulda bulunan 4- B sınıfının yerinin hiç değiştirilmediğini öğrendik. Okullarda her sınıf büyüdükçe yeri değiştirilir, büyük sınıflar üst kata çekilir, küçük öğrenciler alt katlarda tutulur. Bu imtiyazlı sınıfın sürekli aynı yerde tutulurken birinci sınıfların dördüncü katlarda okutulduğunu, diğer öğrencilerin sınıflarından farklı araç gereçlere sahip oldukları bilgisini aldık. Bu sınıfta perdeler olağanüstü düzgün ve güzel, tepegöz ve bilgisayar var ve okulun imkanlarının büyük bölümü buraya aktarılıyor. Bu yaratılan imtiyazlı durum da yaka kartı gibi küçük yaştaki çocukların büyüdüklerinde olumsuzluk yaratacak. Bu uygulamalarla öğrenciler arasında zengin yoksul, para veren vermeyen ayırımı yaratılmaktadır. Bu çok sakıncalıdır.''

Yaka kartı olayının gündeme gelmesiyle birlikte okulda görevli öğretmenler üzerinde çeşitli yollarla baskı oluşturulmaya başlandığını öne süren Kanya, ''Bu hem okul idaresinin yaratmış olduğu durumdan kaynaklı, hem de okulu güya koruma adına, okuldaki eğitim öğretimin bu olayla gündeme geldiğini ileri süren bazı veliler, çeşitli şekillerde tepki gösterdiklerini görüyoruz. Olay karşısında bazı öğretmen arkadaşlarımız eğitimin geleceğini düşünerek bu kokartları öğrencilerin yakasına taktırmak yerine dolaplarında saklamışlardır. Olayın bu şekilde bilinmesini ve provake edilmemesini istiyoruz'' diye konuştu.

MÜDÜR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Milli Eğitim müfettişlerinin okulda yaptığı soruşturmanın sürdüğünü belirten Kanya, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürümesi için müdürün görevden el çektirilmesi gerektiğini, ancak bunun yapılmadığını belirterek şunları söyledi:

''Okul Müdürü Hakkı Kırda, şu an okulda bulunan delilleri yok edecek konumda bir kişidir. Yasa gereği bu kişinin en azından soruşturma bitene kadar görevden uzaklaştırılması gerekmektedir. Ancak bu yapılmamıştır. Biz Eğitim- Sen olarak bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ve İzmir Valiliği'ni göreve çağırıyoruz. Eğer Okul Müdürü Kırda hakkında yasal işlem yapılmazsa biz Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız.''

Olayın ortaya çıkmasının ardından Cemil Akyüz İlköğretim Okulu Müdürü Hakkı Kırda'nın kendini savunmak için çeşitli ifadeler verdiğini söyleyen Eğitim Sen 2 No'lu Şube Hukuk Sekreteri Mustafa Beyazbal ise, ''Müdür kokartın okul aile birliği tarafından yaptırıldığını söylemektedir, ancak kokartta kendi imzası ve mühürü bulunmaktadır. Kokart olayının ortaya çıkmasından sonra çoğaltılarak tüm öğrencilere dağıtılmak istenmiş ancak öğrenciler ve öğretmenler bunu kabul etmemiştir. Ayrıca müdür arkadaş kendisine yakın velilerden savunma konusunda yardım istemiştir.''

Turan GÜLTEKİN/İZMİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title