Haberler

Yahudi Soykırımını İnkar Eden Alman'a 5 Yıl Hapis

Almanya'da, Yahudi Soykırımı'nı İnkar Eden Ernst Zündel, Irkçı Nefreti Kışkırttığı Gerekçesiyle 5 Sene Hapse Mahkum Edildi.

Almanya'da, Yahudi Soykırımı'nı inkar eden Ernst Zündel, ırkçı nefreti kışkırttığı gerekçesiyle 5 sene hapse mahkum edildi.

Almanya'nın güneybatısındaki Mannheim Mahkemesi, Yahudi soykırımını pek çok kez inkar eden Zündel'e, Alman kanunları çerçevesinde mümkün olabilecek en yüksek cezayı verdi. Mahkeme, Zündel'in internet sitesinde Yahudi soykırımını inkar etmesi ve Yahudi karşıtlığını kırkırtmasıya ilgili 14 örnek bulunduğunu bildirdi.

"Hitler'i Neden Seviyorduk?" adlı kitabın yazarı Zündel (67), Nazi liderini bir "barış adamı" olarak tanımlamış ve Yahudi düşmanlığıyla ilgili eserlerin yayılmasına destek olmuştu. Uzun süre Kanada'da yaşayan Zündel, Yahudi düşmanlığıyla ilgili fikirleri nedeniyle sorunlar yaşamasının ardından 2005'te sınır dışı edilerek Almanya'ya dönmüştü.

Dava sırasında, Zündel'in avukatlarından biri de müvekkilinin savunmasını yaparken Yahudi Soykırımı'nı sorguladığı gerekçesiyle değiştirilmişti.

Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'nı yürüten Almanya, diğer üye devletleri de Yahudi Soykırımı'nı inkar etmenin suç sayılması için ikna etmeye çalışıyor.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title