Haberler

Yağışlar Hasat İçin "Umut" Oldu

Edirne'de sonbahar ve kış mevsiminin bol yağışlı geçmesi ve son bir haftadır etkili olan yağışlar, üreticiyi sevindirdi.

Edirne'de sonbahar ve kış mevsiminin bol yağışlı geçmesi ve son bir haftadır etkili olan yağışlar, üreticiyi sevindirdi.

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, buğday tarlalarında taban suyunun oldukça yükseldiğini ve bunun buğday için çok faydalı olduğunu söyledi.

Suyun tarım için vazgeçilmez bir unsur olduğunu ifade eden Yorulmaz, kentin son 6 ayda metrekareye 600 kilogramın üzerinde yağış aldığını belirtti.

Yağışların ve mevsim koşullarının umut verici olduğunu vurgulayan Yorulmaz, şöyle devam etti:

"Allah'a şükürler olsun bizim bölgemiz çok güzel yağışlar alıyor. Barajlarımız doldu, su sorunumuz yok. Eylül ayından bu yana metrekareye 600 kilogramın üzerinde yağış aldık. Bilindiği gibi 2016 ve 2017 yılları biraz kurak geçmişti. Taban suyu açısından biraz mağdur olmuştuk. Ancak son aylarda çok güzel yağışlar var. Edirne ortalaması bir yılda 600 kilogram yağış alırken biz bunu 5-6 ay gibi bir sürede aldık. Çok sevindirici bir durum. Önümüzdeki hafta yine yağış bekleniyor. Salı ve çarşamba günü içinde kar beklentisi var. Bu yağışların gelmesi güzel. Tabii bu kadar yağışın bazı handikapları da oluyor."

Yorulmaz, şu anda buğdayda gübre ve ilaç zamanı olduğunu ancak üreticilerin tarlaya yağışa bağlı olarak giremediğini ifade etti.

Bunun çok büyük bir sıkıntı olmadığını aktaran Yorulmaz, "Tarım çatısı açık bir sanayi. Bu anlamda memnunuz. Her şeyi yaşayıp göreceğiz. Bu güzel yağışların rekolte ve kaliteye de katkı vereceğini düşünüyoruz. Çünkü taban suyunun yüksek olması buğday açısından oldukça etkili. Buğdayın başak yapmaya başladığı dönemde ve tane tutumunda istenilen zamanda yağışlar da gelirse verim yüksek olur." diye konuştu.

Yorulmaz, hava sıcaklıklarına ve yağışlara göre haziran ayının ortasında başlaması planlanan hasat döneminin 1 hafta kadar öne gelebileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title