Haberler

Yabani Ot Köylülerin Ekmek Kapısı Oldu

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Siirt dağlarında kendiliğinden yetişen otlar, köylü kadınların ekmek kapısı oldu.

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Siirt dağlarında kendiliğinden yetişen otlar, köylü kadınların ekmek kapısı oldu.

Siirt'in Pervari ilçesi Gökbudak ve Sarıdana köylerinden çok sayıda kadın her yıl bu aylarda dağlara çıkarak, doğada kendiliğinden yetişen sağlığa birçok faydası olduğuna inanılan doğal otları topluyor. Aynı zamanda ot toplamayı bir geçim kaynağı haline getiren kadınlar, sabah erken saatlerinde evlerinden çıkarak, yeşil ağaçlık alanda yetişen çiriş, kenger gibi otları topluyor, sonra da hava kararmadan evlerinin yolunu tutuyorlar. Topladıkları otlardan bir kısmını evlerinde yemek için ayıran kadınlar, geri kalan otu da çuvalı 40 ile 50 TL gibi ucuz fiyatla satıyor. Ot toplamanın meşakkatli olduğunu aktaran kadınlar, yıllardır doğadaki zengin bitkilerle ocaklarının tüttüğünü, birçok hastalığa iyi geldiğine inanıldığı için son dönemde de doğal otlara olan rağbetin arttığını söyledi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pervari Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title