Haberler

Yabancıya Paralı Mezar

4 Bin Yabancının Yaşadığı Mahmutlar Beldesi'nde Yabancılar İçin Ayrılan Mezarlıkta Bir Mezar Yerinden 15 Bin Tl Alınmasına Karar Verildi.

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yabancılara mezar bedava verilirken, ilçeye bağlı 4 bin yabancının yaşadığı Mahmutlar Beldesi'nde yabancılar için ayrılan mezarlıkta bir mezar yerinden 15 bin TL alınmasına karar verildi.

Yaklaşık 4 bin yabancının yaşadığı Mahmutlar Beldesi'nde belediye meclisi tarafından yabancılar için oluşturulan mezarlıktan bir mezar yeri bedeli olarak 15 bin TL alınması kararlaştırıldı. Mahmutlar Belediye Başkanı CHP'li Ali Çelik, bir süre bedava olarak verilen mezar yerlerini, ileride talep patlaması ve yer sıkıntısı ihtimaline karşı ücretlendirdiklerini söyledi. Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan yabancı mezarlığına şu ana kadar 4 defin gerçekleştirildiğini belirten Çelik, Avrupa şartları göz önüne alındığında belirledikleri fiyatın yüksek olmadığını vurguladı.

DEFİN ÜCRETLERİ DE DAHİL

Defin işlemlerinin de bu bedelin içerisinde yer aldığına dikkati çeken Başkan Çelik, Avrupa ülkelerinde en ucuz mezar yerinin 20- 30 bin euro civarında olduğunu söyledi. Türkiye'de ise yabancılara mezar yerlerinin yıllardır bedava verildiğini kaydeden Çelik, "Belediye Meclisi'ndeki arkadaşlarla tartıştık ve bütçe komisyonuna yetki verdik. Onlar da bugünkü ekonomik koşulları göz önüne alarak 11 bin lira mezar yeri, 4 bin lira da defin masrafları için olmak üzere toplam 15 bin lira ücret belirlediler" diye konuştu.

BEDAVA MEZAR DÖNEMİ KAPANDI

Tüm Avrupa'da hatta dünyada mezar yerinin parayla satıldığını belirten Çelik, "Bedava mezar dönemi artık kapandı. Zaten beldemizdeki yabancıların da bu karara bir itirazı olmadı. Çünkü onlar bunun böyle olması gerektiğini çok iyi biliyor. Hatta bazı yabancılar bu parayı ödeyerek mezar tahsisi yaptırdı" diye konuştu.

ALANYA'DA BEDAVA

Alanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu ise ilçe merkezindeki yabancı mezarlığında 130 mezar bulunduğunu, bunların tamamının ücretsiz olarak verildiğini söyledi. Mahmutlar Belediyesi'nin aldığı karara saygılı olduklarını belirten Sipahioğlu, "Ancak biz Alanya Belediyesi olarak yerliye bedava verdiğimiz mezarı, yabancıya da bedava veriyoruz. Burada bir ayrımcılığı kendi açımızdan doğru bulmuyoruz" dedi. Sipahioğlu, Alanya Yabancılar Mezarlığı'nın tamamen dolduğunu ve yeni bir mezarlığın yabancılar için tahsis edildiğini de sözlerine ekledi.

PARAYLA SATILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu da, mezar yerinin yabancılara parayla satılmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Avrupa'da mezar yerlerinin 20- 30 bin euro olduğunu doğrulayan Karaoğlu, "Ancak her yerin kendine göre şartları var. Türkiye'de özel mezarlıkların dışında mezar yerleri paralı değildir. Yıllardır Alanya'da da belediyelerin mezarları bedava oldu. Şimdi bunun anlamı 'burada çok yabancı var, ben bunlardan para alayım' demektir" diye konuştu. Karaoğlu, Mahmutlar veya başka beldelerden gelecek yabancı cenazelerinin de Alanya Belediyesi Yabancılar Mezarlığı'na defnedilebileceğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title