Haberler

Yabancıların Çalışma İzinleri TBMM Tarafından Yeniden Düzenlendi

Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı TBMM'de Kabul Edildi.

Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı TBMM'de kabul edildi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Dündar, kanunun TBMM'de görüşülmesi sırasında AK Parti Grubu adına yaptığı konuşmada, yeni düzenlemeyle daha önce yürürlükte bulunan 4817 ve 2527 sayılı kanunların uygulanmasında yaşanan aksaklıkların giderilerek yabancıların çalışma izni almaları esnasındaki bürokratik işlemlerin kolaylaştırıldığını açıkladı. Dündar, kanunun getirdiği yenilikler ile ilgili olarak, Türkiye'nin çağdaşlaşması yolunda önemli bir adım daha atılarak, çalışma izinlerinin günümüz şartlarına

ve Avrupa Birliği'nin 1/80 sayılı Ortaklık Konseyi Kararı Hükümleri'ne uyumunun sağlanmasını amaçladıklarını belirtti.

Türkiye'de çalışmak isteyen yabancıların başvurularının ilgili bakanlık veya yetkili bölge müdürlükleri tarafından en geç 45 gün içinde sonuçlandırılacağını, turizm belgeli işletmelerde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca verilen izinle, yabancı uzman personel ve sanatkar çalıştırılabileceğini aktaran Mustafa Dündar, yabancı sermaye yatırımlarının teşvik edilerek, istihdama katkıda bulunup, ülkemiz açısından önem taşıyan büyük projelerin aksamadan ve zamanında tamamlanmasının hedeflendiğini

vurguladı.

Yeni düzenlemeyle ilgili konuşmasında, yabancıların, Türkiye'de en az 5 yıl ikamet etmeleri halinde bağımsız çalışma izni alabileceğini de ifade eden Bursa Milletvekili Dündar, ülkemize çalışmak üzere gelen yabancı ülke vatandaşının beraberinde veya daha sonra getirdiği eş ve çocuklarının ise 5 yıl şartı aranmaksızın çalışma izni talebinde bulunabileceğini söyledi.

TBMM'deki konuşmasında soydaşlarımızın çalışma izinlerinde karşılaştıkları sıkıntılara da temas eden AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Dündar; "Türkiye dışında Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Orta Asya'da, Orta Doğu'da yaşayan, tarihi ve kültürel bağları olan insanlarımız ve soydaşlarımız bulunuyor. Bunlarla ilgili 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun var. Fakat bu kanunun

uygulanmasında da bazı sıkıntılar çıkmaktadır. Batı Trakya'dan, Bulgaristan'dan, Ahıska'dan gelen soydaşlarımızın da yaşamış olduğu bazı sıkıntılar söz konusu. İşte bu kanunla yapılacak düzenlemeler ve bundan sonra çıkarılacak olan yönetmeliklerle bu soydaşlarımızın da sıkıntılarına çare bulunacaktır. Bu kanuni düzenleme hem soydaşlarımızın sahiplenilmesi, hem de tarihten gelen sorumluluğumuzun bilincine varılması açısından da büyük önem arz etmektedir" dedi.

(MŞ-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title